Kalašnik vybavil súpera za 43 sekúnd, Škvor nestačil na favorizovaného debutanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kalašnik vybavil súpera za 43 sekúnd, Škvor nestačil na favorizovaného debutanta

Škvor ťahal za kratší koniec v súboji s Fleurym.
Škvor ťahal za kratší koniec v súboji s Fleurym.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA uskutočnila turnaj s poradovým číslom 56 v anglickom Birminghame, na ktorom sa predstavilo aj niekoľko zástupcov z Česka a Slovenska. Hlavný ťahák ponúkol korunováciu šampióna v mušej váhe (do 56 kg).

Kuriozitu sme videli hneď na prelims karte. Daniel Hromek schytal od Ammariho Diedricka KO len štyri sekundy pred koncom prvého kola. Mal to byť súboj v postoji, lenže obaja sa väčšinu kola naťahovali na pletive.

Medzi oboch bojovníkov skočil rozhodca Pavel Touš, ktorý následne odišiel z klietky a držal sa za ruku, čo signalizovalo vykĺbenie ramena. "Je to súčasť našej hry, občas sa zraní aj rozhodca," napísal na sociálnej sieti po ošetrení.

Na podujatie nebude v najlepšom spomínať Čech Jakub Dohnal, ktorý podľahol v 2. kole Britovi Jamesovi Hendinovi na TKO. Úplne iné pocity prežíval jeho krajan Andrej Kalašnik, pretože už po 43 sekundách ukončil Liama Etebara. Dobre naladený víťaz po zápase povedal, že či vyhrá alebo prehrá, vždy je to párty. "Mám dobrú ľavačku, to je všetko," zhodnotil duel a dodal, že v ČR budú mať fanúšikovia o dôvod viac vypiť si.

Slovák Tomáš Cigánik prehral na body s Georgom Steinesom a pyramída Gamechanger priniesla postup Akonneho Wanlissa za 48 sekúnd.

Očakávaný bol súboj Daniela Škvora s Willom Fleurym, svetovou "sedemdesiatdvojkou", ktorého čakal debut v Oktagone. Škvor pred zápasom hovoril o titulových ambíciách v divízii poloťažkej váhy aj pre náš portál, no napokon bude všetko inak.

Škvor myslí na Vémolov titul. Noví bojovníci sú o úroveň vyššie než Česi, hodnotí posily

Favorit súboja Fleury poslal Škvora do klinču, ten sa asi minútu bránil a následne ho zasypával tvrdými údermi, Fleurymu však pokus o takedown následne vyšiel. Škvor sa po nejakom čase dostal zo zovretia na zemi, vyštartoval do prestrelky v súboji, ale nebránil úplne znamenite. Ír sa v strikingu rozhodne nestratil a potvrdzoval pozíciu favorita. Druhé kolo nemalo dlhé trvanie, Fleury svojho súpera opäť dostal na zem a uspel po aplikovaní submisie arm triangle.

"Som zranený a práve som s jednou rukou porazil päťku rebríčka. Musím sa vyliečiť, uvidíme sa vo Frankfurte. Chcem vám ukázať, čo dokáže stopercentný Will Fleury, pretože s výkonom nie som spokojný, bolo to tak na 50 percent. Kosti sa mi v ruke hýbu, nie je to dobré. Ak Karlos Vémola ukončí kariéru, chcem ten opasok," povedal po stretnutí.

Oktagon bude od soboty reprezentovať aj šampión v mušej váhe. Po päťkolovej bitke sa ním stal 36-ročný Sam Creasey, ktorý na body porazil Aarona Abyho.