Legierski si na Ryšavého v Bratislave verí: Som lepší než môj súper

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legierski si na Ryšavého v Bratislave verí: Som lepší než môj súper

Legierski bude bojovať na ďalšom podujatí Oktagon MMA
Legierski bude bojovať na ďalšom podujatí Oktagon MMAOktagon MMA
Mateusz Legierski (27) bude bojovať na nadchádzajúcom podujatí Oktagon 47 a jeho súperom bude Karol Ryšavý (30). Pred týmto súbojom poskytol poľský bojovník rozhovor pre miestnu mutáciu Flashscore Správ.

Legierski je so svojou prípravou na zápas spokojný a pred ďalším zápasom ovplýva sebavedomím. Do Oktagonu sa vrátil po dvoch rokoch. Jeho poslednými dvomi súpermi boli Matúš Kohout a Matej Kuznik. Nad prvým z nich zvíťazil škrtením zozadu a druhého pokoril na body. Súboj s Karolom Ryšavým by mohol byť ďalším krokom na jeho ceste za opätovným ziskom opasku.

Poliak doteraz v Oktagone absolvoval šesť súbojov. Všetky ukončil víťazne a v roku 2020 získal majstrovský opasok v ľahkej váhe, keď po jednomyseľnom rozhodnutí rozhodcov porazil Miroslava Štrbáka. Potom prestúpil do organizácie KSW, kde zvíťazil nad Franciscom Barriom a prehral s Romanom Szymanskim.

"Som po mnohých sparingoch vo viacerých kluboch, mám pocit, že som odjazdil veľa kôl ťažkého sparingu, teraz sa sústredím na stravu a váhu. Verím, že som v každej rovine lepší ako môj súper," prezradil.

Mateusz Legierski počas svojho stretu na galavečere Oktagon 43
Mateusz Legierski počas svojho stretu na galavečere Oktagon 43OKTAGON MMA

Legierski odpovedal aj na otázku, či je po ďalšom víťazstve pripravený bojovať o titul, alebo bude potrebný ďalší zápas: "Už som dokázal všetko, čo som mal dokázať. Porazil som každého. Zdolám aj Ryšavého. Áno, chcem zápasiť o opasok, ale sústredím sa na to, aby som pokoril Karola," nechal sa počuť.

Jedinú doterajšiu porážku zaznamenal v spomínanej organizácii KSW, kde prehral s Romanom Szymanskim, ktorý ho porazil na TKO po úderoch päsťou na zemi.

"V tomto zápase som prehral sám so sebou, pretože som ho vzal krátko po operácii. Môj tím mi to neodporúčal, ale ja som trval na svojom. Doplatil som na to a teraz už nerobím rozhodnutia sám, pretože viem, že môžu byť neuvážené a ovplyvnené emóciami."

Na záver rozhovoru tipoval aj víťaza ďalšieho zápasu z jeho váhovej kategórie, v ktorom sa proti sebe postavia Ivan Buchinger a Jakub Dohnal. Legierski odpovedal stručne."Ivan vyhrá. Má oveľa viac skúseností."

Legierski už mal možnosť bojovať na podujatí v slovenskej metropole. Bolo to v júni 2019, keď zvíťazil na TKO proti Ronaldovi Paradeiserovi

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť na flashscore.ticketportal.sk.