Peňáz je stále neporazený, zacielil na Kincla. Mågård si vybojoval odvetu s Limom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Peňáz je stále neporazený, zacielil na Kincla. Mågård si vybojoval odvetu s Limom
Peňáz predviedol vynikajúci výkon.
Peňáz predviedol vynikajúci výkon.Oktagon MMA
Prvý turnaj organizácie Oktagon MMA v roku 2024 priniesol v anglickom Newcastli niekoľko odpovedí na titulové rébusy v najbližších mesiacoch. Čech Matěj Peňáz (27) po ďalšom víťazstve vyjadril túžbu postaviť sa Patrikovi Kinclovi (34). V súboji rivalov uspel Dán Jonas Mågård (31).

Slovák Roman Paulus bol nie tak dávno považovaný za jeden z najväčších talentov na domácej scéne, posledný rok sa však v jeho podaní niesol v duchu striedania výhier a prehier. Rozhodol sa teda presunúť do divízie bantamovej váhy. Vo svojej premiére porazil domáceho Nathana Haywooda v 3. kole na submisiu a novú kariérnu etapu odštartoval na jednotku.

"Ostravský gladiátor" Jan Široký bol v dueli s Írom Denisom Frimpongom favoritom, ale súper vstúpil do klietky dobre pripravený a nenechal sa stiahnuť na zem. Český bojovník stratil pri pokuse o takedowny veľa síl, čo Frimpong využíval v klinči, kde v prvom kole zasiahol Širokého nepríjemne kolenom do brucha. Protivníka síce v nasledujúcom priebehu duelu dokázal hodiť na zem dvakrát, no Ír podal koncentrovaný výkon a zvíťazil na body. Frimpong navyše zaznamenal vôbec prvé víťazstvo v profikariére.

Matěj Peňáz mal pred sebou druhý zápas po vážnom zranení ruky. Proti v Oktagone neporazenému bojovníkovi stál Angličan Matthew Bonner, niekdajší šampión strednej váhy organizácie Cage Warriors. "Money" predviedol divákom v Anglicku, prečo patrí medzi najlepších bojovníkov v organizácii a súpera poslal k zemi v 2. kole, keď trafil štipľavú pravačku na spodok a následne Bonnara bez problémov dokončil.

"Som veľmi šťastný. Bol to môj druhý zápas za dva mesiace, takže som len pokračoval v príprave. Čakal som, že ma hodí na zem a budem môcť ukázať, že to viem aj tam. Ale nebolo to potrebné. Bol to zápas v postoji, vedel som, že je to tvrdý chlap, nikdy sa nevzdáva. Rešpektujem ho," povedal na adresu súpera.

Peňáz po úspešnom súboji hovoril aj o možnosti titulového súboja s Patrikom Kinclom, neohrozeným šampiónom strednej váhy: "O Patrikovi si myslím len to najlepšie, je to veľmi dobrý bojovník. Bojuje s rozumom a má veľa skúseností. Nie je to teda nič osobné, ale v kariére sa chcem pohnúť vpred a titulový zápas by bol pre mňa veľkým krokom. Uvidíme, ako dopadne proti Wawrzyniakovi."

Víťaz main eventu v bantamovej váhe si brúsil zuby na šampióna Felipeho Limu. Súboj rivalov medzi "dánskym žralokom" Jonasom Mågårdom a domácim Jackom Cartwrightom dospel až do troch kôl, bodoví rozhodcovia víťazstvo pripísali práve bývalému šampiónovi. Treba povedať, že jednoznačne, pretože Dán bol v stretnutí lepším bojovníkom a súpera nepustil prakticky k ničomu.

Mågård si vybojoval odvetu o titul.
Mågård si vybojoval odvetu o titul.Oktagon MMA

Vyzerá ako Glum, oprel sa Mågård do Cartwrighta. Oktagon ponúkne súboj rivalov

Po sladkom triumfe sa tak dočká odvety proti mužovi, ktorý ho v júli minulého roka o opasok pripravil po vyčerpávajúcom boji: "O Limovi sa mi ani nechce hovoriť. Vždy, keď niečo povie, si len kope vlastný hrob. Odveta bude, tentokrát za mojich podmienok. Chcem mu poďakovať, pretože ma prinútil zapracovať v rôznych oblastiach. Svoj titul získam späť," prezradil v pozápasovom rozhovore.