Vyzerá ako Glum, oprel sa Mågård do Cartwrighta. Oktagon ponúkne súboj rivalov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyzerá ako Glum, oprel sa Mågård do Cartwrighta. Oktagon ponúkne súboj rivalov
Mågård patrí medzi najvýraznejšie postavy Oktagonu.
Mågård patrí medzi najvýraznejšie postavy Oktagonu.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA odštartuje svoju cestu v novom kalendárnom roku podujatím v anglickom meste Newcastle. Utilita Arena bude dejiskom duelu bantamovej váhy medzi Dánom Jonasom Mågårdom (31) a domácim Jackom Cartwrightom (29).

Pôjde o hlavný ťahák turnaja s poradovým číslom 52. Obaja aktéri sa dobre poznajú, veď dánsky "žralok", bývalý šampión bantamovej váhy a majiteľ deviatich ukončení pred limitom je na tréningoch v Manchestri ako doma. 

"V meste poznáme veľa tých istých ľudí, s mnohými sme aj trénovali," prezradil exkluzívne pre náš portál Mågård, ktorý nemá trojnásobného šampióna Cage Warriors príliš v láske. Niekoľko mesiacov si na sociálnych sieťach vymieňajú štipľavé odkazy, po novembrovom triumfe Cartwrighta v Manchestri sa Mågård vysmieval víťazovi ešte z plochy, následne vstúpil do klietky, kde sa kohúti stretli tvárou v tvár.

"Pozrite sa na neho, veď vyzerá ako Glum! Už sa nemôžem dočkať, až mu rozbijem hlavu," nechal sa počuť. Brit kontroval vyhlásením, že i ľudia z Jonasovho tímu mu píšu súkromné správy, že proti nemu nemá Dán šancu.

Zisťovali sme teda, či je ich vzájomná rivalita naozaj tak osobná. Svet MMA totiž prináša častokrát aj "thrashtalk", ktorý má za úlohu zápas ešte viac spropagovať. "Je to o tom, kto je najlepší. Viem, že som lepší než on a zdá sa, že sa bojí. Myslím si, že je to spôsob, akým zakrýva svoje pocity," prezradil Mågård.

"V sobotu očakávam najlepšiu verziu Jacka, vybehne na mňa vo veľkom. Čo sa týka stratégie, nie je to plán, skôr ide o to, na čo si budem dávať pozor a čo musím urobiť pre to, aby som získal výhodu." Cartwrighta v Európe ešte nikto neporazil, no jeho protivník to vidí inak: "V Európe už bol porazený, ale zvíťazil na papieri. Všetko na tomto súboji ma motivuje, preto som si ho vybral."

Dán túži po odvete s Limom.
Dán túži po odvete s Limom.Oktagon MMA

Zápas bude zaujímavý aj pre to, čo je v hre - víťaz s najväčšou pravdepodobnosťou vyzve šampióna bantamovej váhy Felipeho Limu, ktorý v lete Mågårda o opasok pripravil. Urobil by v odvete niečo inak? "Nebol som sám sebou. Nabudúce ho ukončím," odvetil sebavedomo.

Bojovník s tak podrezaným jazykom je ozdobou každej organizácie. "Najväčším cieľom je pre mňa odkaz, ktorý zanechám, keď skončím. Nezáleží na tom, kde budem bojovať, je to len o tom, aby som ukázal, že patrím k najlepším na svete," uzavrel.