Ryšavý myslí na odvetu s Keitom, trénoval s jediným premožiteľom Legierskeho: Budem pripravený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ryšavý myslí na odvetu s Keitom, trénoval s jediným premožiteľom Legierskeho: Budem pripravený
Ryšavého čaká v Bratislave náročný duel.
Ryšavého čaká v Bratislave náročný duel.Oktagon MMA
Karol Ryšavý (30) prežil mesiace ako na hojdačke. Šampión tretej série programu Oktagon Výzva pomýšľal pred dvomi rokmi na zisk titulu v ľahkej váhe, jeho ambície však narazili na debutanta Loseneho Keitu (25), ktorý ho knokautoval už po necelých troch minútach.

Rodák zo Senca následne dlhšie pauzoval pre zlomenú čeľusť a musel sa dívať, ako sa Keita vypracoval na jednu z najväčších hviezd Oktagonu. Na turnaji s poradovým číslom 42 absolvoval triumfálny návrat, keď pokoril Matouša Kohouta na body a oživil svoj sen o titule šampióna.

7. októbra na neho v Bratislave čaká Mateusz Legierski. Bývalý držiteľ titulu v ľahkej váhe, ktorý pás nikdy neobhajoval, absolvoval v Oktagone šesť víťazných zápasov. V kariére prehral iba raz, a to v poľskej KSW, kde má bilanciu 1-1. Po návrate do česko-slovenskej organizácie túži opäť po zlate. V ceste mu však stojí slovenský súper.

"Motivuje ma, že sa môžem priblížiť zápasu o titul. Je to najväčší cieľ každého bojovníka v tejto organizácii. Urobím všetko pre to, aby som v sobotu strhol víťazstvo na svoju stranu," prezradil v úvode exkluzívneho rozhovoru pre Flashscore Správy Ryšavý, ktorému v rebríčku ľahkej váhy patrí štvrté miesto. Legierski je dvojkou.

Slovák pomýšľa na zisk titulu v ľahkej váhe.
Slovák pomýšľa na zisk titulu v ľahkej váhe.Oktagon MMA

Ako prebiehala príprava na zápas v Bratislave?

"Pripravujem sa vždy komplexne, v postoji, na zemi, silovo či kondične, aby som nemal nikde medzery. Ide mi o to, aby som bol v každom aspekte boja pripravený lepšie než protivník. Odcestoval som aj na kempy do Poľska a Česka. V Poľsku som trénoval s Romanom Szymanskim, ktorý ako jediný zdolal Legierskeho v KSW."

Čo od poľského súpera očakávate?

"Bude tvrdý a myslím si, že bude chcieť zvíťaziť na základe sily. To môže byť pre neho jediná cesta, aj keď robím všetko pre to, aby to tak nebolo, aby ma na zemi nedokázal "uležať", ak sa tam dostaneme. Je to však MMA, stať sa môže všetko. Budem pripravený."

Legierski si na Ryšavého v Bratislave verí: Som lepší než môj súper

Vo vašej divízii kraľuje momentálne zranený Keita, na ktorého ste narazili v jeho debutovom zápase pod hlavičkou Oktagonu. V tom čase neznámy mladík vás ukončil v prvom kole. Podcenili ste ho?

"Podcenenie súpera v tom hralo istú rolu. Viem, že ho vtedy nejakí chalani v Oktagone odmietli, ale ja si súperov nevyberám. Prišla ponuka, tak som ju prijal. Myslel som si, že určite nebude až taký kvalitný. Ak sa ešte dostaneme k odvete, súboj bude prebiehať inak. Už budem vedieť, na čo sa pripraviť."

Senčan bude mať v Bratislave výhodu domáceho prostredia.
Senčan bude mať v Bratislave výhodu domáceho prostredia.Oktagon MMA

Od osudného stretnutia ste prehrali aj s Lengálom, no v Oktagone ťaháte sériu troch víťazstiev. Môžeme povedať, že starý dobrý "Bomby" je späť?

"Starý 'Bomby' ani nikde neodišiel, bohužiaľ to bol jeden úder, ktorý ma stopol. Ale takýto je šport, vôbec nad tým nerozmýšľam. Idem ďalej a dívam sa smerom dopredu. Je to minulosť. Už viac než rok som otcom, túto úlohu si veľmi užívam. Je to niečo neopísateľné."

Zmenilo otcovstvo váš pohľad na svet MMA?

"Keďže sa treba venovať aj dieťaťu, príprava je trochu náročnejšia. Niekedy v noci nespí, ochorie, ale tak to už v živote býva. Našťastie mám super partnerku, ktorá vie ísť s maličkým k rodičom, keď to potrebujem, takže sa môžem sústrediť len na seba. Veľmi si to vážim a idem zvíťaziť pre našu rodinu."

Mentorom Ryšavého je legendárny Attila Végh.
Mentorom Ryšavého je legendárny Attila Végh.Oktagon MMA

Netajíte sa tým, že vaším veľkým idolom je Attila Végh, podobizeň ktorého máte zvečnenú v podobe tetovania. V jednom z rozhovorov ste sa v minulosti nechali počuť, že by ste si po jeho vzore chceli vyskúšať pôsobenie v organizácii Bellator MMA. Je to stále váš cieľ?

"Je to tak, Attila je môj vzor. Ide o veľmi dobrého človeka a športovca. Bellator bol mojím cieľom v minulosti, ale teraz to tak necítim, pretože Oktagon je teraz podľa mňa lepšia organizácia. Všetko by záviselo od podmienok a dohody, ale myslím si, že momentálne je na tom Oktagon oveľa lepšie. Nemám úmysly odchádzať, moja zmluva platí do konca roka. Verím, že všetko pôjde podľa plánu a spoluprácu predĺžime. Mám tu ešte nejakú prácu."

Celebrita proti IT-čkárovi. Košičana Langera čaká najväčší zápas kariéry

Oktagonu je momentálne naozaj v kurze. Čo hovoríte na expanziu organizácie do zahraničia?

"Veľmi im držím palce. Je zaujímavé sledovať, že organizácia, v ktorej som začínal a ktorá vznikla na Slovensku a v Česku, je tak úspešná. Dúfam, že sa jej podarí presadiť v každom kútiku sveta, do ktorého zavíta."

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť na flashscore.ticketportal.sk.