Brankár Sedláček posilnil Banskú Bystricu, Zagrapan sa vracia do Prešova ako tréner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brankár Sedláček posilnil Banskú Bystricu, Zagrapan sa vracia do Prešova ako tréner

Gólman pomôže svojimi skúsenosťami Bystričanom.
Gólman pomôže svojimi skúsenosťami Bystričanom.Profimedia
Skúsený brankár Jakub Sedláček (32) sa na zmluve do konca aktuálnej sezóny dohodol s HC ´05 Banská Bystrica.

V prebiehajúcom ročníku štyrikrát nastúpil za Olomouc, kde mu skončil krátkodobý kontrakt. V slovenskej extralige už chytal aj za HC Košice. Rovnako tak si obliekal dres Slovana Bratislava v KHL, kde bol niekoľko sezón oporou Dinama Riga.

Rodák a odchovanec Zlína má na konte necelé tri stovky zápasov v českej najvyššej súťaži, rovnako bol súčasťou rakúskeho Villacheru v nadnárodnej IceHL.

"Skončila sa mi zmluva v Olomouci a následne sme čakali, kto sa ozve. Ozvala sa Banská Bystrica, spolu s ňou aj ďalšie tímy, no záujem z Bystrice bol najväčší. Aby som pravdu povedal, slovenskú extraligu som v tomto ročníku vôbec nesledoval. Očakávam ťažkú sezónu, ale to je v každom tíme. Vieme, aká je momentálna situácia, a že potrebujeme zbierať body. Ľahké to určite nebude," povedal Sedláček.

Do tréningového procesu "baranov" sa od pondelka zapojil aj bývalý český brankár Tomáš Duba, ktorý teraz pôsobí ako tréner brankárov.

"Som rád, že sa nám zatiaľ na týždeň podarilo priniesť kvalitného trénera brankárov Tomáša Dubu, ktorý trénuje mládež vo fínskom klube SaiPa. Verím tomu, že sa dohodneme aj na pokračovaní spolupráce a Tomáš sa stane súčasťou nášho tímu minimálne do konca sezóny,“ uviedol generálny manažér Ľuboš Pisár.

Marek Zagrapan ukončil hráčsku kariéru po pôsobení vo francúzskom Briancone a rozšíril trénerský štáb materského Prešova, kde bude jedným z asistentov Juraja Faitha. Doplní Dušana Brincka a Rudolfa Jurčenka.

Tridsaťpäťročný už bývalý center bol v roku 2005 draftovaný do NHL Buffalom Sabres v prvom kole z celkového trinásteho miesta, ale do NHL sa nedostal. Cez AHL sa vybral do ruskej KHL. V Európe hrával vo Fínsku, Rakúsku, Česku, Švajčiarsku a na Slovensku, kde okrem Prešova nastupoval v Poprade.