Brazílčania vycítili góly, Srbi prekvapivo fyzicky na dne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brazílčania vycítili góly, Srbi prekvapivo fyzicky na dne
Oslavy Brazílčanov po góle boli plné radosti a úľavy.
Oslavy Brazílčanov po góle boli plné radosti a úľavy.Profimedia
Brazília vo štvrtok vo svojom úvodnom zápase majstrovstiev sveta zdolala Srbsko 2:0, keď Richarlison (25) strelil dva góly v druhom polčase.

Richarlison je tento rok v brazílskom drese výbornej forme. Otvoril skóre ľahkým gólom a potom svojím akrobatickým pokusom zvýšil vedenie.

Bol to jeho deviaty gól za Brazíliu v siedmich zápasoch v roku 2022. Brazília preskočila Švajčiarsko, ktoré porazilo Kamerun 1:0, a dostala sa na čelo skupiny G. Srbsko je na poslednom mieste.

"Ako hovorí náš profesor Tite: 'vycítťte góly'. To sa aj stalo. Je to nádherný večer, krásne víťazstvo. Teraz nám zostáva šesť zápasov na dosiahnutie nášho cieľa," tešil sa Richarlison.

Titeho rozhodnutie nastúpiť v útočnej formácii so štyrmi útočníkmi - Neymarom, Viníciusom, Raphinhom a Richarlisonom - sa náramne vyplatilo. Juhoameričania v zápase dominovali a Srbsko sa muselo pri každom výpade dopredu poriadne nadrieť.

"Prvý polčas nebol ľahký. Oba tímy hrali dobrý futbal. Čakali sme, že fyzicky toto tempo súper nezvládne a to sa potvrdilo. Z víťazstva máme radosť a tešíme sa na ďalší duel," nechal sa počuť stredopoliar Casemiro.

Vinícius využíval svoj talent a rýchlosť, aby neustále prekonával svojho strážcu. Neymar hrajúci vo voľnej úlohe často nachádzal medzery, ale dobre skúsená srbská obrana držala Brazíliu v prvom polčase na uzde.

Najväčšiu šancu Brazílie v úvodnom dejstve mal Neymar. Pri rohovom kope sa pokúsil zaskočiť brankára Vanju Milinkoviča-Saviča.

"Myslím si, že Brazília aj Srbsko boli v prvých 45 minútach vyrovnané. Brazíliu som v tom čase nevidel oveľa dominantnejšiu. Porazili nás v druhom polčase, keď sme doslova padli fyzicky a už sme neboli tímom. Brazília to, samozrejme, vedela využiť. Jednoducho som nás nedokázal spoznať," predostrel svoj pohľad na vec kouč európskeho tímu Dragan Stojkovič.

Tréner Srbska zdôraznil, že jeho zverenci neboli úplne fit, vrátane ich najlepšieho strelca histórie Aleksandara Mitroviča, ktorý nastúpil v základnej zostave.

"Dobre viete, že sme do Kataru prišli s veľkými problémami. Máme veľa zranení, s ktorými sa musíme vysporiadať. Nie je na to správny čas najmä preto, že sa to udialo hráčom, ktorí sú pre nás kľúčovými."

"Intenzita bola v druhom polčase naozaj vysoká, Brazílčanom sme dali príliš veľa priestoru. Kľúčové pre mňa je, že môj tím bol fyzicky úplne na dne. Chcem vedieť dôvod Je to pre mňa prekvapenie, niečo zvláštne," priznal.

"Navyše sa musím opakovať. Máme troch zranených kľúčových hráčov. Je toho na nás priveľa. Nie sme Brazília s 200 miliónmi ľudí, sme veľmi malá krajina. Zranili sa tesne pred majstrovstvami sveta, takže je to naozaj smolné," uzavrel Stojkovič.