Richarlison strelil dva góly, Brazília porazila Srbsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Richarlison strelil dva góly, Brazília porazila Srbsko
Aktualizované
Brazília začala MS 2022 podľa svojich predstáv.
Brazília začala MS 2022 podľa svojich predstáv.StatsPerform/Profimedia
Brazília vyhrala svoj prvý zápas na MS v Katare. V rámci skupiny H porazila Srbsko 2:0. Oba góly strelil útočník Richarlison (25).

Brazília - Srbsko 2:0 (0:0)

Gól: 62., 73. Richarlison

ŽK: Pavlovič, Gudelj, Lukič

Brazília: Alisson - Danilo, T. Silva, Marquinhos, Alex Sandro - Casemiro, Paquetá (74. Fred) - Raphinha (87. Martinelli), Neymar (80. Antony), Vinícius Júnior (75. Rodrygo) - Richarlison (79. G. Jesus)

Srbsko: V. Milinkovič-Savič - Pavlovič, Milenkovič, Veljkovič - Živkovič (57. Radonjič), Gudelj (57. Ilič), Lukič (66. Lazovič), Mladenovič (66. Vlahovič) - Tadič,  A. Mitrovič (83. Maksimovič), S. Milinkovič-Savič

Prvú veľkú šancu si vypracoval Neymar, ktorý chcel v 14. minúte nachytať gólmana strelou z priameho kopu rovno do bránku. Vanja Milinkovič-Savič stihol svoje postavenie napraviť a nepustil loptu do siete.

Brazília sa ťažko dostávala do zakončení, pretože Srbi pozorne bránili a vedeli aj zahroziť. Prudký pokus z diaľky poslal Casemiro, gólman balkánskeho tímu si s ním poradil a pred polhodinou hry bravúrne prečítal aj kolmicu na Viníciusa, ktorý by inak šiel do obrovskej šance.

Srbsko výborne dostupovalo v súbojoch a hlavne Neymar nemal ani centimeter priestoru. Ofenzívna kreativita favorita absentovala, preto sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

Hneď po nástupe tímov späť na ihrisko Milinkovič-Savič zle prihrával a Raphinha sa ocitol s loptou na nohe osamotený pred ním, ale gólman svoje zaváhanie napravil. Najbližšie ku gólu mal v 60. minúte krajný obranca Alex Sandro, jeho pokus z 25 metrov trafil žrď.

Heat mapa Neymara v zápase proti Srbsku.
Heat mapa Neymara v zápase proti Srbsku.Statsperform/TASR

"Kanárici" sa dočkali po hodine hry. Strelu Viníciusa ešte Milinkovič-Savič vyrazil, ale iba pred seba, kde sa Richarlison odpútal od obrancov a rozvlnil sieť - 1:0. Druhý zásah mohol pridať Vinícius, pri zakončení sa v dobrej pozícii pošmykol.

Nepodarilo sa to jemu, no Richarlison sa zaskvel krásnym akrobatickým zakončením po centri Viníciusa - 2:0. Obavy Brazílie prišli v 80. minúte, keď po ošetrení musel striedať Neymar. Tretí zásah nepridal Casemiro, jeho výborná strela z diaľky trafil brvno a Fredov pokus vyrazil Milinkovič-Savič. Novic Rodrygo technicky minul roh svätyne súpera.

Brazília potvrdila pozíciu favorita a vstúpila do MS v Katare ziskom troch bodov. Prvý polčas nebol optimálny, keďže Srbi boli pozorní a dobre bránili, ale po zmene strán ofenzívna mašina fungovala lepšie. Po prvom góle to bol zo strany juhoamerického tímu veľmi slušný výkon.

Gól Richarlisona proti Srbsku.
Gól Richarlisona proti Srbsku.Statsperform/TASR