Bronzoví Belgičania na pokraji katastrofy, Chorvátom stačí remíza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bronzoví Belgičania na pokraji katastrofy, Chorvátom stačí remíza
Bronzoví Belgičania na pokraji katastrofy, Chorvátom stačí remíza
Bronzoví Belgičania na pokraji katastrofy, Chorvátom stačí remízaProfimedia
V priamom súboji o miestenku do vyraďovacej fázy sa v meste Al Raján stretnú Chorvátsko a Belgicko. Obhajca tretej priečky z Ruska potrebuje nad vicemajstrom vyhrať, aby ho v tabuľke preskočil. Duel skupiny F má výkop o 16:00 SEČ.

Belgičania musia v záverečnom zápase v skupine zvíťaziť, inak sa nedostanú do vyraďovacej fázy. Tretí tím z MS v roku 2018 v Rusku čaká na Štadióne Ahmada bin Aliho vedúce Chorvátsko.

V belgickom mužstve sa údajne po stretnutí s Marokom (0:2) objavili nezhody, čo vysvetlil brankár Thibaut Courtois.

"Nemyslím si, že by boli nejaké problémy v tíme. Diskutovali sme o viacerých veciach a vo štvrtok chceme odovzdať na ihrisku všetko."

"Cieľom vymyslených príbehov je vytvoriť zlú atmosféru v mužstve. My tieto negatívne správy nemôžeme riešiť, pretože sa potrebujeme sústrediť len na zápas."

"Podľa mňa je dobré, že sme mali chvíľu na to sa porozprávať a spolu to vyriešiť," povedal Courtois podľa agentúry AFP, ktorého čaká proti vicemajstrom sveta z roku 2018 jubilejný 100. duel za Belgicko.

Chorváti sú po triumfe nad Kanadou 4:1 v lepšej pozícii a na postup im stačí aj remíza.

"Myslím si, že je ťažké ísť do zápasu s tým, že idete získať len bod. Podľa mňa to nie je dobrá mentalita, každý duel chceme vyhrať," uviedol Nikola Vlašič pre oficiálnu stránku Chorvátskej futbalovej federácie (HNS) a vyjadril sa aj k údajným problémom v belgickej šatni.

"Zameriavame sa len na seba, nás sa to netýka. V každom prípade rešpektujeme Belgicko."

Chorvátsko prehralo z uplynulých troch vzájomných zápasov proti tomuto súperovi dva, čo si vo štvrtok nemôžu dovoliť zopakovať.

"Vieme, aké je Belgicko silné. Síce sa trápi, ale pred nami je ťažký súboj. Musíme si dobre oddýchnuť a pripraviť sa rovnako ako pred stretnutím s Kanadou," skonštatoval kapitán Luka Modrič.

F-skupina, 3. kolo:

Štvrtok, 1. decembra, 16.00 (SEČ)

Chorvátsko - Belgicko

Predpokladané zostavy:

Chorvátsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrič, Brozovič, Kovačič - Kramarič, Livaja, Perišič

Belgicko: Courtois - Castagne, Alderweireld, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco - De Bruyne, E. Hazard - Batshuayi