Bystrica i Žilina si vybojovali prvú šestku. Čierny Peter zostal v ruke Ružomberka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystrica i Žilina si vybojovali prvú šestku. Čierny Peter zostal v ruke Ružomberka

Radosť žilinských futbalistov po triumfe v Poprade proti Liptovskému Mikulášu, ktorým si zabezpečili skupinu o titul.
Radosť žilinských futbalistov po triumfe v Poprade proti Liptovskému Mikulášu, ktorým si zabezpečili skupinu o titul.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž má za sebou základnú časť. Ovládli je futbalisti Dunajskej Stredy, ktorí o bod vedú tabuľku pred obhajcom zo Slovana. Obaja favoriti v sobotu uspeli. Belasí zmietli v derby Trnavu a Dunajskostredčania triumfovali v Ružomberku, ktorý poslali do skupiny o udržanie sa.

MFK Ružomberok - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 82. Krstovič

Azda najdôležitejší duel v prebiehajúcom ročníku hráči Petra Struhára nezvládli. V úvode si počínali lepšie. V sľubnej príležitosti sa ocitol najskôr Bobček, no hlavičkoval nad brvno. Rovnako pochodil o niekoľko minút neskôr aj jeho spoluhráč Gerec. Hralo sa živo, pretože obaja chceli získať potrebné tri body. Kalmár to skúsil z priameho kopu, ale mieril iba do stredu brány. Pred naplnením polhodiny hry zakončoval tesne vedľa.

Štatistika súboja.
Štatistika súboja.Flashscore

Na začiatku druhého dejstva sa ocitol ešte raz v šanci, ktorú riešil hlavičkou, no Fruhwalda ani tentoraz neprekonal. Po hodine hry sa dostal na trávnik navrátilec po zranení Nikola Krstovič. Pre trénera Guľu to bol zlatý žolík. Najskôr sa zastreľoval po rohovom kope - neúspešne. Tesne pred záverečným hvizdom sa presadil umiestnenou strelou k žrdi. Jeho dvanásty gól znamenal prvé miesto pre Dunajskú Stredu po základnej časti a skupinu o záchranu pre Ružomberok. Vicemajster tak neobháji pozíciu z minulej sezóny.

MFK Skalica - MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:0)

Góly: 65. Hurtado - 62. Polievka (z 11 m), 69. Balič

Naopak, kľúčový súboj zvládla Banská Bystrica. Tá potrebovala získať tri body a čakala na vývoj stretnutia v Ružomberku, ale tiež v Poprade, kde bojovala o prvú šestku Žilina. Nakoniec pre Bystričanov všetko dobre dopadlo. Aktivitou hýrili domáci. Po zmene strán Hurtado sfauloval Polievku a najlepší strelec Fortuna ligy potvrdil svoju formu premenenou penaltou. Na konte má už trinásť presných zásahov. O tri minúty napravil po nedôraze hosťujúcej defenzívy zaváhanie Hurtado, keď vyrovnal, ale o všetkom rozhodla zimná akvizícia Andrija Balič. Vo svojom druhom vystúpení strelil druhý gól. Banskobystričania sa radujú z postupu do skupiny o titul v premiérovom ročníku po návrate medzi elitu. Skalica je stále predposledná a čakajú boj o záchranu.

Pohľad cez štatistiky.
Pohľad cez štatistiky.Flashscore

MFK Tatran Lipovský Mikuláš - MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 19. Dedič - 21. Jambor, 86. Kaprálik

Druhým celkom, ktorý ťažil z prehry Ružomberčanov sú futbalisti spod Dubňa. Žilina prehrávala od 19. minúty v Poprade s Liptovským Mikulášom. Debutovým gólom vo Fortuna lige sa presadil útočník Dedič, ktorý ťažil zo strieľaného centra Diviša. Ešte predtým mal gól na hlave Tumma, no Belka neprekonal. Namiesto toho svoje mužstvo oslabil v 29. minúte. Po druhej žltej karte zamieril predčasne do spŕch. V tej chvíli bolo už skóre vyrovnané, o čo sa postaral Jambor. Mladý zakončovateľ prestrelil múr z priameho kopu.

Žilina zvládla dôležitý duel.
Žilina zvládla dôležitý duel.Flashscore

Nasledoval boj s časom. Žlto-zelení potrebovali vyhrať. V šanciach zlyhali Iľko či Galčík. Na druhej strane Dedič a Laura. Štyri minút pred záverečným hvizdom sa hostia dočkali. Adrián Kaprálik sa vpravo uvoľnil a poslal svoje mužstvo do skupiny o titul. Liptáci sú aj po štvrtom jarnom kole poslední s deviatimi bodmi.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 0:0

V dueli dvoch mužstiev, ktoré už mali istotu, že ich v nadstavbovej časti čaká boj o záchranu, sa skončil zmierlivo. Zlaté Moravce hrali od ôsmej minúty bez zraneného Vestenického. Michalovce boli aktívnejšie. V palebných pozíciách zlyhal dvakrát Slebodník, neskôr Volanakis. V nadstavenom čase prvého dejstva sa ozvali Zlatomoravčania. Ikugarova strela mierila do stredu brány, kde bol pripravený Száraz. Po zmene strán k nebezpečnému vzruchu na jednej či druhej strane neprišlo. 

Štatisticky vyznieva zápas lepšie pre ViOn.
Štatisticky vyznieva zápas lepšie pre ViOn.Flashscore

AS Trenčín - Železiarnre Podbrezová 1:1 (1:0)

Góly: 45. Bainović – 90+4. M. Bartoš

Trenčín siahal na svojom umelom trávniku pod hradom Matúša Čáka od konca prvého polčasu na prvé tri body po siedmich kolách. Radosť im v štvrtej minúte nadstaveného času pokazil hosťujúci Bartoš, ktorý vyrovnal na konečných 1:1. Podbrezová vstúpi do nadstavby zo štvrtej priečky.

Tabuľka po základnej časti FL.
Tabuľka po základnej časti FL.Flashscore