Dvojnásobný víťaz Tour de France farby nemení, chce zaznamenať hetrik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojnásobný víťaz Tour de France farby nemení, chce zaznamenať hetrik
Vingegaard chce dosiahnuť na Tour de France hetrik.
Vingegaard chce dosiahnuť na Tour de France hetrik.Profimedia
Dánsky cyklista Jonas Vingegaard (27) predĺžil kontrakt s holandským tímom Visma-Lease a Bike do roku 2028. Dvojnásobný víťaz Tour de France (2022 a 2023) to oznámil na prezentácii tímu.

Vingegaard mal pôvodne s Holanďanmi kontrakt do roku 2027. "Som v tíme veľmi šťastný, preto sme pridali ďalší rok. Pokúsim sa triumfovať na Tour tretíkrát za sebou," citovala 27-ročného Dána agentúra DPA. Dán svoj program v porovnaní s minulým ročníkom príliš meniť nebude. Už je známe, že sa nepredstaví na Paríž-Nice. Namiesto francúzskych ciest zamieri na talianske, kde absolvuje v marci etapové preteky Tirreno-Adriatico. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na prvý veľký súboj s Tadejom Pogačarom

Visma-Lease tiež podpísal novú štvorročnú zmluvu s Američanom Seppom Kussom, ktorý zvíťazil na španielskej Vuelte a vo svojich radoch privítal 20-ročného Belgičana Ciana Uijtdebroeksa.

Visma-Lease, do novembra známy ako Jumbo-Visma, je prvý tím v histórii, ktorému sa za jeden rok podarilo vyhrať všetky tri Grand Tours - Vingegaard triumfoval na Tour de France, Kuss na Vuelte a Slovinec Primož Roglič na Giro d’Italia.