Oblečie si po piatich rokoch žltý dres špurtér? TdF 2025 ponúkne na úvod šancu rýchlikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Oblečie si po piatich rokoch žltý dres špurtér? TdF 2025 ponúkne na úvod šancu rýchlikom
Tour de France 2025 nadobúda jasnejšie kontúry.
Tour de France 2025 nadobúda jasnejšie kontúry.Profimedia
Na Tour de France 2025 by mohol prvý raz po dlhých piatich rokoch získať žltý dres najrýchlejší cyklista, ktorý zvládne úvodný špurt. Organizátori najslávnejších pretekov na svete vo štvrtok oznámili, že prvá etapa 112. ročníka so štartom a cieľom v Lille bude dlhá 185 kilometrov a bude mať rovinatý profil.

Špurtéri naposledy bojovali o prvenstvo v úvodnej etape v roku 2020, keď v Nice zvíťazil Nór Alexander Kristoff. V ostatných rokoch tvorili "Grand Départ" časovky alebo kopcovité etapy a Tour bude mať zvlnený štart aj budúci rok v Taliansku.

Po rovinatej etape v Lille bude "Stará dáma" v roku 2025 pokračovať 209-kilometrovou klasickou etapou z Lauwin-Planque do Boulogne-sur-Mer, zatiaľ čo tretia 172-kilometrová porcia z Valenciennes do Dunkerque prinesie pretekárom opäť rovinu. Štvrtá etapa odštartuje z Amiens, ale ďalšie podrobnosti oznámia organizátori neskôr.

Budúci rok sa Tour de France začne vo Florencii a skončí netradične v Nice, keďže v Paríži budú finalizovať prípravy na olympijské hry.