Preview 2. etapy TdF: Trasa praje vrchárom, zvíťaziť bude chcieť Alaphilippe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview 2. etapy TdF: Trasa praje vrchárom, zvíťaziť bude chcieť Alaphilippe

Baskicko čaká druhý deň TdF.
Baskicko čaká druhý deň TdF.AFP
Po Vizcayi sú to provincie Alava a Gipuzkoa, ktoré sú v centre pozornosti 2. etapy Tour de France. Trasa bude opäť strmá a priaznivá pre vrchárov. Na Grande Boucle, na ktorom sa bude útočiť vo veľmi vysokom tempe, si favoriti na celkovú klasifikáciu opäť budú brúsiť zuby.

Vitoria-Gasteiz - San Sebastián (209 km)

Profil 2. etapy
Profil 2. etapyTour de France

Po vstupe do Bilbaa ponúka hlavná trať medzi provinciami Alava a Gipuzkoa dve stúpania 3. kategórie, takisto dve 4. kategórie a predovšetkým Jaizkibel, dobre známy jazdcom, ktorí sa koncom leta zúčastnia na klasike v San Sebastiáne - 8,1 km s priemerným sklonom 5,3 %.

Pre pelotón to nebude čas na oddych. Francúzski jazdci sa budú snažiť napodobniť Dominiqua Arnulda z roku 1992, Španieli zase Abrahama Olana, majstra sveta z roku 1995 a rodáka zo San Sebastiánu - to celé sľubuje epický boj.

Potenciálny favorit: Julian Alaphilippe

Nechajme bokom jeho deň na francúzskom šampionáte, keď sa s ním horúčava poriadne zahrala a spomeňme si na výkony bývalého dvojnásobného majstra sveta počas Dauphiné alebo aj včera, keď stúpal na Côte de Pike na prvých miestach v pelotóne až po únik Adama Yatesa.

"Loulou" má svoje silné nohy späť. Víťaz klasiky v San Sebastiáne z roku 2018 pozná tento terén a má ho veľmi rád. Ak sa favoritom na celkové víťazstvo, počnúc tímom Jumbo-Visma, nepodarí postrážiť si situáciu, vytvár sa ideálny scenár pre francúzskeho lídra Soudal-Quick Step. Alaphilippe síce ešte nie je v top forme, ale stále ma schopnosti na to, aby to počas Tour zmenil.