Sagan po boku Cavendisha. Návrat Slováka na cesty, predstaví sa na pretekoch Okolo Maďarska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sagan po boku Cavendisha. Návrat Slováka na cesty, predstaví sa na pretekoch Okolo Maďarska
Sagan sa v rámci prípravy ukáže v Maďarsku.
Sagan sa v rámci prípravy ukáže v Maďarsku.TASR
Peter Sagan (34) bude štartovať na cestných etapových pretekoch Okolo Maďarska. Podujatie je na programe 8. až 12. mája. Informáciu zverejnili agentúra MTI i organizátori pretekov na oficiálnej stránke.

Sagan sa momentálne venuje horskej cyklistike, jazdí za Specialized Factory Racing Team. Jeho cieľom je kvalifikovať sa na OH 2024 v Paríži. Trojnásobný majster sveta síce oznámil, že na cestných pretekoch už štartovať nebude, no napokon sa v rámci prípravy rozhodol predstaviť v Maďarsku na súťaži, ktorá je súčasťou UCI ProSeries. 

Na splnenie kvalifikačných kritérií má Sagan čas do 26. mája. Ďalšou šancou je, že by dostal možnosť štartovať na základe prerozdelenia nevyužitých miesteniek po konci kvalifikačného procesu. "Pre preteky je to obrovská vec. Fenomén Sagan bol v uplynulých 15 rokoch intenzívny, ovplyvnil aj mňa," povedal podľa MTI riaditeľ pretekov Károly Eisenkrammer, ktorému sa na podujatie podarilo dotiahnuť aj šprintérskeho veterána Brita Marka Cavendisha

"Prítomnosť Cavendisha a Sagana na jedných pretekoch by bola veľká vec pre akékoľvek podujatie. Fanúšikovia cyklistiky to vedia," dodal. Slovenský cyklista sa v závere februára podrobil v nemocnici v talianskej Ancone procedúre na odstránenie problémov so srdcom. Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý monitoroval jeho stav.