Chcete menej zápasov? Dostanete menej peňazí, vraví bývalý reprezentant Francúzska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chcete menej zápasov? Dostanete menej peňazí, vraví bývalý reprezentant Francúzska

Rothenovi sa nepáčia výroky hráčov o nabitom kalendári.
Rothenovi sa nepáčia výroky hráčov o nabitom kalendári.Profimedia
Bývalý francúzsky stredopoliar Jérôme Rothen (45) kritizuje hráčov, ktorí otvorene vyjadrujú svoj nesúhlas s vysokým počtom zápasov v súčasnom futbalovom kalendári.

Čoraz viac sa ozývajú hlasy spomedzi aktuálnych hviezd svetového kalibru, že stretnutí je až priveľa. Okrem ligových súťaží ide o pohárové súťaže na medzinárodnej či domácej scéne, ako aj reprezentačné zrazy. Bývalý krídelník PSG či Monaka však nesúhlasí: "Chcete hrať menej zápasov? Dostanete menej peňazí," povedal jasne pre RMC Sport.

Trinásťnásobný reprezentant Francúzska a víťaz Pohára konfederácií z roku 2003 ukončil kariéru v roku 2013. K ostrej kritike sa rozhodol po nedávnom vyjadrení Auréliena Tchouaméniho, ktorý takisto začal volať po znížení počtu duelov.

"Vždy sa zastávam hráčov, ale teraz musím reagovať na to, čo povedal Aurélien. Ak sa venuješ len svojej práci a si za to dobre platený, priprav sa tak, aby si bol na ihrisku čo najlepší. Počet zápasov je rovnaký ako 20 alebo 30 rokov dozadu a stále trvajú 90 minút," tvrdí Jérôme Rothen.

Nepáči sa mu ani to, ako futbalisti trávia svoj voľný čas: "Žijú na sociálnych sieťach, natáčajú reklamné spoty. Zoberú si súkromné lietadlo a idú si pozrieť zápas MMA alebo natočiť reklamu niekde v tureckej krčme. Nech sa venujú futbalu, je to ich profesia," dodal rodák z Châtenay-Malabry, ktorý bol známy ako špecialista na priame kopy.

Rothen pracuje už niekoľko rokov v médiách ako futbalový expert, spolukomentátor a takisto má pod hlavičkou RMC Sport svoj podcast.