Chelsea otočila skóre dvojzápasu a postupuje cez Dortmund do štvrťfinále Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea otočila skóre dvojzápasu a postupuje cez Dortmund do štvrťfinále Ligy majstrov

Chelsea dvomi gólmi z domáceho stretnutia postupuje medzi osmičku najlepších.
Chelsea dvomi gólmi z domáceho stretnutia postupuje medzi osmičku najlepších.TASR
Futbalisti Chelsea vyhrali odvetný zápas osemifinále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund 2:0 a napriek prehre 0:1 z úvodného stretnutia postupujú do štvrťfinále.

Chelsea FC - Borussia Dortmund 2:0 (1:0)

Góly: 43. Sterling, 53. Havertz (pen.)

/prvý zápas 0:1, postupuje Chelsea/

Na Stamford Bridge sa od začiatku bolo na čo pozerať. Chelsea mohla ísť do vedenia už v druhej minúte, ale Sterling svoj samostatný nájazd ani len nezakončil. Neujal sa ani pokus Félixa, strelu spoza obrany mu v poslednej chvíli znepríjemnil Can, a tak lopta smerovala vedľa.

Borussia takmer viedla po priamom kope Reusa. Aj keď kapitán hostí vyslal krásny pokus k žrdi, skvele zareagoval Kepa. Následne sa "The Blues" vrátili k svojej dominancii nad priebehom a prichádzali ďalšie možnosti. Havertz trafil žrď, vzápätí strieľal od brvna do siete, no pre predošlý ofsajd Sterlinga gól neplatil.

Práve tento anglický krídelník nakoniec prekonal Meyera. Stalo sa tak tesne pred prestávkou. Na dvakrát zakončil nechytateľne. Ako Chelsea ukončila prvý polčas, tak začala ďalší. Wolf zablokoval center Chilwella rukou a VAR prisúdil domácim penaltu.

Havertz druhýkrát v stretnutí trafil konštrukciu brány, ale pokutový kop sa kvôli predčasnému vbehnutiu hráčov Dortmundu do šestnástky opakoval. Druhý raz sa už nemecký útočník nepomýlil a zvýšil skóre, čo znamenalo, že za stavu 2:0 priebežne postupovali Londýnčania.

Borussia potom samozrejme musela zvýšiť svoje ofenzívne obrátky. Bellingham mal na kopačke gól, pretože sa k nemu odrazila lopta pred malým vápnom, kde bol úplne sám. Nedokázal namieriť presne do priestoru troch žrdí. Kepa sa vyznamenal pri rane Wolfa a obranca Süle pálil z diaľky nepresne. 

Chelsea výsledok 2:0 udržala až do záverečného hvizdu a oslavuje postup medzi osem najlepších tímov. Pre Dortmund sa tohtoročná púť "milionárskou súťažou" skončila.