Chicago Bears získalo prvú voľbu v drafte NFL, rozhodlo o tom posledné kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chicago Bears získalo prvú voľbu v drafte NFL, rozhodlo o tom posledné kolo

Chicago Bears získalo prvú voľbu v drafte NFL, rozhodlo o tom posledné kolo
Chicago Bears získalo prvú voľbu v drafte NFL, rozhodlo o tom posledné koloProfimedia
Posledné kolo základnej časti zámorskej NFL rozhodlo okrem postupujúcich tímov do play-off aj o prvých osemnástich miestach na drafte 2023. Nepostupujúce tímy sa postupne zoradili od najhoršieho po najlepší.

1. Chicago Bears

Chicago si môže vyberať ako najvyššie nasadený tím prvýkrát od roku 1947. Vyhralo iba tri zápasy, rovnako ako Houston, ale prehralo až štrnásť v riadnom hracom čase.

Teraz však začína tá najzaujímavejšia časť, pretože nie je jasné, či si Bears možnosť ponechajú, alebo ju vymenia. Viacero tímov NFL by mohlo tlačiť na výmenu a ponúknuť vysokú protihodnotu.

2. Houston Texans

Texans boli veľmi blízko k tomu, aby mali prvé miesto v drafte, lenže vyhrali posledný zápas nad Indianapolis Colts. V zaujímavom závere chytil počas záverečnej minúty Jordan Akins touchdownovú prihrávku.

Za stavu 30:31 išiel Houston hrať dvojbodovú konverziu. Tú využil, takisto prihrávku zachytil práve Akins a zariadil výhru 32:31. Zároveň to znamenalo posunutie sa na pozíciu druhého najhoršieho tímu NFL.

3. Arizona Cardinals

Arizona bude potrebovať vysoký výber využiť na posilnenie defenzívy, ktorá sa rozpadáva. J.J. Watt oznámil ukončenie kariéry a Zach Allen zmení dres cez listinu voľných hráčov. Zaujímavo sa javí hlavne Will Anderson z univerzity Alabama, ktorého ale experti pasujú na druhé miesto.

4. Indianapolis Colts

Quaterback by mal byť prioritou na drafte. Hviezdny Bryce Young z Alabamy bude podľa všetkého jednotkou, alebo možno dvojkou, preto majú Colts väčšiu šancu získať C.J. Strouda z Ohio State.

5. Seattle Seahawks

- získané od Denveru Broncos

Seattle postúpil na poslednú chvíľu do play-off a zároveň bude vyberať poriadne vysoko. Môže za to výmena s Denverom Broncos, kde putoval hviezdny quaterback Russell Wilson. Nakoniec sa stali víťazmi celého "trejdu" Seahawks.

Majú miestenku do vyraďovacej časti, päť nových draftových volieb, vrátane prvokolových v rokoch 2022 i 2023, takisto získali ešte troch hráčov. Wilson s Denverom sa zaradili medzi najhoršie tímy ligy a ešte aj prišli o možnosť vyberať si takto vysoko.

6. Detroit Lions

- získané od Los Angeles Rams

Detroit je na vzostupe, veľmi tesne mu ušiel postup do play-off. V novom ročníku bude určite ešte lepší a výrazne mu k tomu môže pomôcť aj draft. Z vysokej šiestej voľby si môže slušne vyberať. Celkovo majú Lions tento rok až dva prvokolové výbery.

7. Las Vegas Raiders

Čas quaterbacka Dereka Carra v "meste hriechu" sa kráti. Zámorské médiá už dlhodobo špekulujú o jeho náhrade a dokonca sa spomína príchoda Toma Bradyho, no každopádne, aj keby sa tak stalo, bola by to iba krátkodobá pomoc.

Preto je v súvislosti s Las Vegas na drafte spájaná hlavne táto pozícia.

8. Atlanta Falcons

Atlanta má najnižšiu percentuálnu úspešnosť sackov a druhý najnižší tlak na súperovho quaterbacka. Rovnako tak je potrebné nájsť iskru v ofenzíve. Problémov do medzisezónneho obdobia je hneď niekoľko.

9. Carolina Panthers

Počas dôležitého priameho súboja o víťazstvo v divízii NFC South proti Tampe Bay chýbali Caroline najlepší korneri a ofenzíva Toma Bradyho nazbierala až 432 yardov. Na spomínanej pozícii má organizácia jediného schopného hráča Jayceeho Horna.

10. Philadelphia Eagles

- získané od New Orleans Saints

Aj keď je Philadelphia jedným z dvoch najlepších tímov základnej časti, tak vďaka výmene s New Orleans bude draftovať už z desiateho miesta. Podľa všetkého sa zameria na defenzívu, pretože aj keď obrana Eagles patrí k najlepším v lige, tak bude veľmi náročné udržať ju pokope.

11. Tennessee Titans

12. Houston Texans

- získané od Clevelandu Browns

13. New York Jets

14. New England Patriots

15. Green Bay Packers

16. Washington Commanders

17. Pittsburgh Steelers

18. Detroit Lions