Chorváti sú po postupe sebavedomí: Chceme viac, hovorí Modrič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chorváti sú po postupe sebavedomí: Chceme viac, hovorí Modrič

Chorváti sú po postupe sebavedomí: Chceme viac, hovorí Modrič
Chorváti sú po postupe sebavedomí: Chceme viac, hovorí ModričProfimedia
Chorvátsko neprehralo ani v treťom vystúpení na MS v Katare. Po remíze s Belgickom splnili, podľa slov kapitána Luku Modriča (37) prvý cieľ. Teraz chcú viac.

Vicemajstri sveta z roku 2018 postupujú do osemfinále z druhej priečky. Tú prvú im vyfúkli futbalisti Maroka. "Odohrali sme naozaj náročný duel, v ktorom sme si vypracovali viac šancí. Zaslúžili sme si vyhrať. Je ale veľmi dôležité, že sme v ďalšej časti šampionátu. Splnili sme prvý cieľ, ale teraz chceme viac," uviedol 37-ročný držiteľ Zlatej lopty. 

Tréner Chorvátska Zlatko Dalič priznal, že jeho zverenci mali s Belgickom šťastie. Na konci bol spokojný, ako z veľkej časti kontrolovali hru. 

"Boli sme skvelí, najmä v prvej polhodine. Vytvorili sme si množstvo šancí. Očakávali sme, že aj súper sa dostane do zakončenia. Na našej strane stálo šťastie, pretože žiadnu z nich nevyužil."

Lavička "Vatreni" sledovala súbežne priebeh zápasu Kanady s Marokom"Áno, o výsledku sme vedeli. Nijako sme nekalkulovali. Išli sme za víťazstvom. Belgicko je špičkový tím. Nechceli sme iba jeden bod," doplnil Dalič.

Priamo po súboji Chorváti svojho osemfinálového súpera nepoznali. Jeho meno sa dozvedeli po večerných stretnutiach. Boj o najlepšiu osmičku zvedú proti Japonsku. 

"Nezáleží na tom, s kým budeme hrať. Ak predvedieme náš najlepší výkon, nemusíme sa báť nikoho," uzavrel 56-ročný lodivod.