Chorvátsko je v eufórii, Dalič prirovnal tretie miesto k zisku zlata

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chorvátsko je v eufórii, Dalič prirovnal tretie miesto k zisku zlata
Reprezentanti Chorvátska si chvíle po zápase užívali.
Reprezentanti Chorvátska si chvíle po zápase užívali.
Profimedia
Futbalisti Chorvátska získali bronzové medaily na MS v Katare. V sobotňajšom zápase o 3. miesto zdolali Maroko 2:1 po góloch Joška Gvardiola a Mislava Oršiča v prvom polčase. Pre Chorvátov je to historicky tretí cenný kov z MS, na predošlom šampionáte v roku 2018 získali striebro, bronz majú aj z MS 1998.

Chorvátsko - Maroko 2:1 (2:1)

Góly: 7. Gvardiol, 42. Oršič - 9. Dari. Rozhodovali: Al-Jassim - Al Marri, Al Maqaleh (všetci Kat.), ŽK: Ounahi, Amallah, 44 137 divákov.

Tréner Chorvátska Zlatko Dalič bol po víťazstve nadšený: "Je to bronzová medaila, ale pre nás je ako zlatá."

"Je to skvelý pocit odchádzať z turnaja po víťazstve. Chlapci veľmi chceli hrať finále a dni po prehre s Argentínou boli ťažké. Dnes sme zdvihli hlavy a išli za víťazstvom," dodal niekdajší skvelý útočník a aktuálne asistent trénera Ivica Olič.

Mislav Oršič, strelec víťazného gólu, sa presným zásahom zapísal do chorvátskej futbalovej histórie. "Máme radosť z tohto triumfu, ale myslím si, že jeho skutočnú hodnotu oceníme až časom. Je to veľké víťazstvo. Bol to najdôležitejší zápas v mojej kariére a rád by som túto výhru venoval mojej rodine a našim fanúšikom."

"Som sklamaný z druhej prehry po sebe. Je to pre nás trpká prehra, ale zaslúžená. Naši hráči už boli veľmi unavení. Tento zápas, ale aj celý turnaj, nám dal veľa a verím, že sme sa na ňom naučili veľa vecí. Som hrdý na to, že sme sa dostali medzi štyri najlepšie tímy sveta," zhodnotil pôsobenie svojich zverencov marocký tréner Walid Regragui.

Maroko sa stalo prvým tímom z Afriky, ktorý sa dostal do semifinále MS a konečné 4. miesto je pre krajinu najväčší úspech v histórii. Svetový šampionát v Katare vyvrcholí nedeľňajším finále, v ktorom sa o 16:00 stretnú Argentína a Francúzsko.