Maročania odohrajú na MS svoj siedmy zápas. Regragui: Je to na nezaplatenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Maročania odohrajú na MS svoj siedmy zápas. Regragui: Je to na nezaplatenie
Regragui a Maroko prepísali históriu MS.
Regragui a Maroko prepísali históriu MS.
TASR
Maroko sa síce nedostalo do finále majstrovstiev sveta, ale jeho hráči a priaznivci môžu byť hrdí na to, že z Kataru odídu po siedmich odohraných zápasoch, čo je po prvý raz v histórii afrických účastníkov šampionátu.

Marocká spanilá jazda na majstrovstvách sveta sa skončila, keď ich v semifinále porazili úradujúci šampióni z Francúzska, ale stále majú možnosť opustiť Katar s vysokým úspechom, keď v sobotu nastúpia proti Chorvátsku v zápase o tretie miesto.

Regragui uviedol, že v tíme neurobí príliš veľa zmien, pretože by to narušilo rovnováhu mužstva, ale priznal, že je to ťažký a komplikovaný zápas pre dve mužstvá hrajúce po sklamaní z prehratých semifinálových zápasov.

"Chápem, že je dôležité skončiť tretí a nie štvrtý, ale beriem to tak, že sme sa nedostali do finále. Chceli sme hrať v nedeľu, nie zajtra. Hráčom som však povedal, že toto je náš siedmy zápas na majstrovstvách sveta. Keby ste ktorémukoľvek fanúšikovi Maroka povedali, že 17. decembra budeme hrať siedmy zápas, bol by hrdý," povedal Regragui.

Lodivod afrického celku si je vedomý aj bilancie jeho krajiny z ostatných rokov a účastí na šampionátoch. "Maroko odohralo šesť zápasov na majstrovstvách sveta za 20 rokov a teraz sme odohrali šesť zápasov za mesiac - to je na nezaplatenie."

Regragui povedal, že Chorvátsko je hrozivým tímom, aj napriek tomu, že nebolo favorizované na zopakovanie svojej jazdy z roku 2018, keď v Rusku skončilo na druhom mieste. Ich sny rozdrvila Argentína Lionela Messiho v semifinále.

"Veľa ľudí hovorilo, že Chorvátsko sa blíži ku koncu svojho cyklu a bude zametené koberec. Dostalo kritiku za to, že neporazilo "outsidera" Maroko, ale oba tímy napokon hrali až v semifinále. V sobotu budú chcieť oba tímy vyhrať a bude to veľký zápas," uviedol marocký kouč.

Zápas by mohol byť posledným pre chorvátskeho stredopoliara Luku Modriča v národnom tíme a Regragui pochválil hráča Realu Madrid, ktorý je vo svojich 37 rokoch stále pri sile.

"Neviem, či je to Modričov posledný zápas, je to súťaživý bojovník a bude chcieť ukončiť majstrovstvá sveta vo veľkom štýle, preto by sme sa mali mať na pozore. Klobúk dole pred ním. To, čo robí v 37 rokoch, je monumentálne. Stal sa víťazom Zlatej lopty a úplne chápem, prečo," vychválil kapitána svojho najbližšieho súpera.