Maroko podalo sťažnosť na rozhodcov po semifinálovej prehre s Francúzskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Maroko podalo sťažnosť na rozhodcov po semifinálovej prehre s Francúzskom
Maročanom sa nepáčili verdikty rozhodcu.
Maročanom sa nepáčili verdikty rozhodcu.Profimedia
Marocká futbalová federácia (FMRF) podala oficiálnu sťažnosť na rozhodcov, ktorí viedli stredajší semifinálový zápas MS v Katare proti Francúzsku (0:2). Dôvodov je hneď niekoľko.

Mexický rozhodca Cesar Ramos čelí kritike zo strany FMRF po tom, ako v prvom polčase neudelil pokutový kop v prospech Maroka po zákroku francúzskeho obrancu Thea Hernándeza na krídelníka Sofiana Boufala. Naopak, žltú kartu ukázal práve marockému reprezentantovi.

Maročania boli nespokojní taktiež s verdiktom hlavného arbitra v druhom polčase, keď neposúdil zákrok na Selima Amallaha vo francúzskej šestnástke ako nedovolený. FMRF preto poslala Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sťažnosť, podľa nej mali sporné verdikty rozhodcov veľký vplyv na výsledok zápasu, v ktorom Maroko prehralo 0:2.

"Napísali sme príslušnému orgánu, aby preskúmal rozhodnutia rozhodcov, ktoré marocký tím pripravili o dve penalty, pričom boli podľa názoru viacerých rozhodcovských odborníkov nespochybniteľné. Rovnako sme boli zaskočení, keď ani videorozhodca na tieto situácie nezareagoval," uviedla federácia v stanovisku, z ktorého citoval portál BBC.