Marocká rozprávka sa končí v semifinále, Francúzi sú vo finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Marocká rozprávka sa končí v semifinále, Francúzi sú vo finále
Aktualizované
Francúzi zvládli semifinále a mieria do finále.
Francúzi zvládli semifinále a mieria do finále.Profimedia
Francúzsko mieri za obhajobou titulu majstra sveta. V semifinále si poradili s Marokom a v nedeľu ich čaká duel proti Argentíne.

Francúzsko - Maroko 2:0 (1:0)

Góly: 5: Hernández, 79. Muani

Úvodné minúty priniesli opatrný futbal z oboch strán, ale len do piatej minúty. Varane našiel Griezmanna, ktorý ponúkol možnosť v pokutovom území Mbappému. Jeho strela bola zablokovaná, ale lopta sa odrazila k Hernándezovi a zblízka prekonal brankára Bona – 1:0.

Stretnutie sa rozbehlo. Maročania sa prebrali a o päť minút neskôr odpovedali. Ounahi napriahol spoza šestnástky k ľavej žrdi a poriadne preveril Llorisa, ktorý jeho štipľavú strelu vyrážal do bezpečia.

Maroko pokračovalo v aktivite, no boli to opäť Francúzi, ktorí mohli skórovať aj po druhý raz. Saiss nezachytil dlhú loptu za defenzívu, našiel si ju Giroud a zvnútra pokutového územia pálil do pravej žrde.

Krátko po polhodine hry mali „Les Bleus“ ďalšiu veľkú príležitosť. Tchouaméni načasoval prihrávku Mbappému, ktorý síce prekonal Bona, ale za jeho chrbtom mu pomohli obrancovia s odkopom. Akcia pokračovala ďalej, do zakončenia sa dostal aj Giroud. Z prvej mieril tesne vedľa.

Záver prvého dejstva priniesol najväčšiu šancu Maroka. Po rohovom kope sa zavesil do vzduchu stopér El Yamiq a pálil do pravej žrde.

Priebeh duelu.
Priebeh duelu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa s väčšou chuťou vrátili na trávnik futbalisti Maroka. Síce najprv ubránili Mbappého, ktorého vysielal do možnosti Griezmann, ale následne prebrali iniciatívu a narobili svojmu súperovi vetry.

V priebehu troch minút stálo pri Francúzoch šťastie, keď lopta letela sprava aj zľava pred bránu, ale vždy sa odrazila k jednému z francúzskych hráčov, ktorý ju odvrátil do bezpečia. Maročania hrali v týchto chvíľach lepšie, ale chýbalo im zakončenie na Llorisovu bránu.

Francúzi ustáli najväčší tlak Maroka a v 79. minúte udreli po druhý raz. Tchouaméni získal v strede poľa loptu. Tá sa cez Fofanu dostala k Mbappému, ktorému sólo dovnútra vyšlo, strela nie, ale bola zblokovaná a dostala sa na kopačku striedajúceho Muaniho a ten zblízka prvým dotykom zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 2:0.

V nadstavenom čase vyvinulo Maroko záverečný tlak. Bojovali o čestný gól, ku ktorému boli blízko v 94. minúte, no po Hamdallahovom sóle zakročil na čiare Koundé a nedovolil mu skórovať.

Francúzi neinkasovali a po dvojgólovom víťazstve mieria do finále, kde sa stretnú s Argentínou. Maročanov čaká súboj o tretie miesto proti Chorvátsku.