Semifinálová prehra nemôže zatieniť celkový úspech, hovorí Regragui

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinálová prehra nemôže zatieniť celkový úspech, hovorí Regragui

Jeden z hrdinov, na ktorých sa po šampionáte v Katare nezabudne - Walid Regragui ďakuje fanúšikom.
Jeden z hrdinov, na ktorých sa po šampionáte v Katare nezabudne - Walid Regragui ďakuje fanúšikom.Reuters
Tréner Maroka Walid Regragui (47) urobil na snovej ceste do semifinále MS v Katare minimum chýb, ale po strede bude možno ľutovať, že so základnou zostavou riskoval. Zaradil do nej hráčov, ktorí mali zdravotné problémy a postupne ich musel v priebehu súboja s Francúzskom (0:2) striedať.

Nayef Aguerd mal nastúpiť od úvodu duelu, no nedokončil ani predzápasovú rozcvičku. Jeho spoluhráč a kapitán Romain Saiss musel striedať po dvadsiatich minútach. Obranca Noussair Mazraoui sa ako tretí pridal do partie v polčasovej prestávke. Všetci menovaní mali problémy už pred výkopom.

Zmenená zostava Maroka sa snažila na súpera vyvíjať tlak. V určitých fázach sa jej to i darilo, až prišla 79. minúta a rozhodujúci zásah Randala Kola Muaniho.

"Na ihrisku sme odovzdali maximum a to je najdôležitejšie. Je pravda, že sme sa borili s problémami. Na rozcvičke sme prišli o Aguerda, Saissa, Mazraouiho... ale na to sa vyhovárať nemôžeme a ani nechceme," povedal Regragui.

Francúzi viedli od piatej minúty po zásahu Hernándeza"Doplatili sme na malú chybu. Nezachytili sme úvod. V prvom dejstve sme robili technické chyby. Druhý gól nás zabil. Každopádne, nič z toho nemôže zatieniť všetko to, čo sme na ceste do semifinále dosiahli," vyhlásil hrdo 47-ročný kormidelník. 

Regragui následne zdôraznil, že oproti predchádzajúcim vystúpeniam pozmenil taktiku v defenzíve, aby sa jeho zverenci pokúsili vyrovnať s rýchlymi krídelnými hráčmi Francúzska. Plán im vychádzal až do momentu, keď sa Mbappé rozbehol a svojim sólom zariadil poisťujúci druhý gól.

"Dôležité je, že sme sa prezentovali pozitívnym výkonom. Dali sme jasne najavo, že futbal v Maroku nie je vzdialený od najvyššej úrovne," pokračoval.

Maročania, ktorí sa ako historicky prví Afričania prebojovali do semifinále majstrovstiev sveta, si v sobotu zahrajú o 3. mieste proti Chorvátsku

"Bude to náročné po psychickej stránke. Dám príležitosť tým, ktorí nedostali veľa priestoru. Pokúsime sa vybojovať tretiu priečku," uzavrel Walid Regragui.