Marocký sen sa skončil, z bronzu na MS v Katare sa tešia Chorváti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Marocký sen sa skončil, z bronzu na MS v Katare sa tešia Chorváti
Chorváti sa tešia z tretieho miesta.
Chorváti sa tešia z tretieho miesta.Profimedia
Futbalisti Chorvátska potvrdili v "malom sobotnom finále" o tretie miesto úlohu favoritov. Húževnatého súpera z Maroka zdolali 2:1 po góloch Gvardiola a Oršiča.

Chorvátsko - Maroko 2:1 (2:1)

Góly: 7. Gvardiol, 42. Oršič - 9. Dari

Chorvátsko: Dominik Livaković - Josip Stanišić, Josip Šutalo, Joško Gvardiol, Ivan Perišić, Lovro Majer (66. Mario Pašalić), Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mislav Oršič (90+5. Kristijan Jakić), Andrej Kramarić (61. Nikola Vlašić), Marko Livaja (66. Bruno Petković)

Maroko: Yassine Bounou - Achraf Hakimi, Jawad El Yamiq (66. Selim Amallah), Achraf Dari (64. Badr Benoun), Yahia Attiyat Allah, Sofyan Amrabat, Bilal El Khannous (56. Azzedine Ounahi), Abdelhamid Sabiri (46. Ilias Chair), Hakim Ziyech, Sofiane Boufal (64. Anass Zaroury), Youssef En-Nesyri

Úvodná desaťminútovka ukázala motiváciu oboch tímov v plnej paráde, hoci sa pred zápasom hovorilo o tom, ako sa k duelu jeho aktéri postavia. V 7. minúte otvoril skóre dobre umiestnenou hlavičkou objav šampionátu Joško Gvardiol, ale Chorváti sa dlho netešili. O dve minúty neskôr sa Achraf Dari  dostal k lopte, hlavičkou ju jemne pohladil, pričom pokus skončil tesne nad zemou pri pravej žrdi. 1:1.

Do šatne išli spokojnejší Európania, pretože Mislav Oršič si v 42. minúte zbehol na prihrávku a ponúkol prudkú strelu zo strednej vzdialenosti, ktorá sa odrazila od hornej časti pravej žrde za prekvapeného brankára. 2:1.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Druhé dejstvo ponúklo značne pokojnejší priebeh. V 61. minúte odchádzal z ihriska so slzami v očiach Andrej Kramarič, ktorý mal svalové problémy. Na trávniku ho nahradil Nikola Vlašič. V 75. minúte si Youssef En Nesyri výborným pohybom smerom do pokutového územia nabehol na milimetrový pas. Napriahol a vystrelil, ale gólman Livakovič vytiahol z repertoára excelentný zákrok.

V 87. minúte ešte pohrozil Kovačič ale skóre sa nezmenilo. Chorváti sa tak tešia z bronzu na majstrovstvách sveta a v krajine prepuknú bujaré oslavy. Maroko odchádza z Kataru v pozícii najlepšej africkej krajiny v histórii turnaja.