Chorvátsko odštartovalo svoju púť v Katare bezgólovou remízou s Marokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chorvátsko odštartovalo svoju púť v Katare bezgólovou remízou s Marokom
Aktualizované
Úvodný zápas futbalovej stredy gól nepriniesol.
Úvodný zápas futbalovej stredy gól nepriniesol.Statsperform/Profimedia
Chorvátski reprezentanti nepotvrdili v úvodnom zápase F-skupiny MS v Katare úlohu favoritov. V dueli s Marokom síce na ihrisku hýrili aktivitou, gól ale streliť nedokázali.

Maroko - Chorvátsko 0:0

Zostavy:

Maroko: Yassine Bounou, Achraf Hakimi, Nayef Aguerd, Romain Saïss, Noussair Mazraoui (60. Yahia Attiyat Allah), Azzedine Ounahi (81. Abdelhamid Sabiri), Sofyan Amrabat, Selim Amallah, Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri (81. Abderrazak Hamdallah), Sofiane Boufal (65. Abdessamad Ezzalzouli)

Chorvátsko: Dominik Livaković, Josip Juranović, Dejan Lovren, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić (79. Lovro Majer), Nikola Vlašić (46. Mario Pašalić), Andrej Kramarić (71. Marko Livaja), Ivan Perišić (90. Mislav Oršić)

Prvé dejstvo sa nieslo v plynulom duchu. V 17. minúte vystrelil z veľkej diaľky Ivan Perišič, ale jeho projektil o niekoľko centimetrov minul brvno. Na záver polčasu sa Chorváti snažili obliehať obranu súpera. Precíznu prihrávku do šestnástky dostal Vlašič a vyslal z prvej sľubný pokus smerom do prostrednej časti siete. V nadstavenom čase pohrozil aj kapitán Modrič, ktorý z hranice pokutového územia napálil loptu rovno ponad brvno.

Tréner Maroka Walid Regragui bol v 60. minúte prinútený zmeniť plány. Noussair Mazraoui už nemohol pokračovať pre zranenie a vystriedal ho Yahya Attiat-Allal. Pri chuti bol na chorvátskej strane predovšetkým Modrič, ktorý pripravoval spoluhráčom sľubné šance, tí ich však využiť nedokázali. Po šiestich minútach nadstaveného času tak na svetelnej tabuli svietil konečný výsledok 0:0.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.StatsPerform