Čo nové na trhu NHL? Vegas si uvoľnilo takmer desať miliónov, Blues menia taktiku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo nové na trhu NHL? Vegas si uvoľnilo takmer desať miliónov, Blues menia taktiku

Mark Stone vypadol v rozhodujúcom čase pred koncom základnej časti.
Mark Stone vypadol v rozhodujúcom čase pred koncom základnej časti.Profimedia
Uzávierka prestupov v NHL sa nezadržateľne blíži. Na trhu ostáva ešte viacero hviezdnych mien, ktoré by mali zmeniť dres. Čo je za posledné dni nové?

Výraznou správou je to, že Vegas zapísalo na listinu dlhodobo zranených hráčov kapitána Marka Stonea, takže si uvoľnilo 9,5 milióna dolárov a tým pádom bude jednoduchšie manévrovať pri potenciálnom príchode niektorej z hviezd. Golden Knights sú jedným z tímov, ktoré sa zaujímajú o Patricka Kanea či Tima Meiera, no mužstiev spájaných s týmito menami je viac.

Okrem iného hlavne Carolina Hurricanes. Tá má kvalitný káder a dobré šance uspieť v play-off. Navyše disponuje s až desať miliónmi pod platovým stropom a to je momentálne poriadne vysoká čiastka.

Edmonton Oilers naďalej veľmi túži získať Erika Karlssona, problémom ostáva zamotaná situácia s jeho vysokým platom v hodnote 11,5 milióna dolárov. Boston Bruins sa mal v Arizone pýtať na Jakoba Chychruna, no aj "medvede", podobne ako predtým Toronto či Los Angeles, odradili priam neskutočné nároky Coyotes. Organizácia chce získať prípadnou výmenou za svoju hviezdu naozaj všetko, čo sa dá.

New York Post informoval, že aj keď je NY Rangers po zisku Vladimira Tarasenka prakticky na hrane platového stropu, tak nie je úplne nereálne, aby prišiel ešte Kane. Tým by sa sila mužstva dostala do priam neuveriteľných rozmerov. Samotná realizácia by ale musela byť veľmi kreatívna. Inšpiráciu by na Manhattane mohli nájsť v Toronte.

Ak by si časť platu nechalo Chicago a našiel by sa tretí tím do partie, rovnako ako Minnesota, plat v hodnote 9,5 milióna dolárov by sa rozdelil a "jazdcom" sa z neho zapíšu iba necelé tri milióny. Aj v tomto momente ale Rangers presahujú povolenú hranicu.

Možnosťou je zapísať Vitalija Kravcova na waiver listinu a poslať ho na farmu, lenže pri talentovanom Rusovi hrozí, že si ho niekto stiahne a tomu by sa v New Yorku radi vyhli. Čo z toho nakoniec bude, je otázne, no momentálne sa nezdá pravdepodobné, že by Kane do Madison Square Garden mohol zamieriť.

Vancouver Canucks nechal v poslednom zápase iba na tribúne obrancu Lukea Schenna, ktorý sa spája s odchodom. Spomína sa hlavne Boston, ten sa mal informovať aj na Vladislava Gavrikova z Columbusu. Los Angeles naďalej hľadá brankára, ako možnosť sa javí Cam Talbot.

Napriek odchodom O´Reillyho a Tarasenka sa St. Louis nechce dostať k prestavbe, ale byť v novej sezóne kandidátom na postup do play-off. V tíme sú stále lídri ako Robert Thomas a Jordan Kyrou. Preto sa Blues začali zaujímať o zisk Tima Meiera zo San José.