Dali osem gólov a nevyhrali. Kings s Kraken predviedli nevídanú prestrelku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dali osem gólov a nevyhrali. Kings s Kraken predviedli nevídanú prestrelku
V súboji o puk Anže Kopitar (vpravo) a Brandon Tanev.
V súboji o puk Anže Kopitar (vpravo) a Brandon Tanev. Profimedia
Mimoriadnu gólovú naháňačku priniesol duel zámorskej NHL medzi Los Angeles Kings a Seattle Kraken. Hostia zvíťazili 9:8 po predĺžení, keď víťazný gól strelil André Burakovsky (27).

V zápase padlo až šesť vyrovnávajúcich gólov, čo je vyrovnaný rekord NHL. K podobnej situácii došlo aj vo februári 2021, keď St. Louis zdolalo San Jose 7:6.

Už do polovice zápasu videli diváci 12 gólov (5:7). V histórii NHL boli iba tri stretnutia, v ktorých by ich do 30. minúty padlo viac. Pre Seattle to bolo šieste víťazstvo po sebe, ktorým vyrovnal najúspešnejšiu sériu vo svojej dvojročnej histórii. Kraken je priebežne na druhom mieste Západnej konferencie za Vegas, Kings sú v rovnakej tabuľke na piatej priečke.

Najproduktívnejšími hráčmi zápasu boli Jordan Eberle (Seattle) a Kevin Fiala (Los Angeles), ktorí zaznamenali po štyri asistencie. "Na konci dňa je to len jeden z tých zápasov, o ktorých rozhoduje posledná strela. To sa aj stalo," povedal tréner Seattlu David Hakstol pre nhl.com.

Jeho náprotivok Todd McLellan z Los Angeles bol sklamaný z deviatich inkasovaných gólov. "Je to pre nás všetkých veľmi mätúci zápas. Z toľkých gólov v našej bránke som sklamaný, ale na druhej strane som rád, že sme stále bojovali a osemkrát skórovali."

Útočník Seattlu Jared McCann strelil dva góly a zaujímavo prirovnal duel k rybníkovému hokeju, na ktorom vyrastal. "Bol to bláznivý zápas a pre nás je dobre, že sme si z neho odniesli ďalšie víťazstvo," uviedol podľa nhl.com.

Review zápasu Los Angeles Kings - Seattle Kraken.