Ďalší míľnik Messiho: Hetrikové predstavenie a pokorenie bájnej stovky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalší míľnik Messiho: Hetrikové predstavenie a pokorenie bájnej stovky
Argentínčan zažil ďalší pamätný duel.
Argentínčan zažil ďalší pamätný duel.AFP
Lionel Messi (35) v utorok prekonal hranicu 100 gólov v drese majstrov sveta z Argentíny, v priateľskom zápase proti Curacau zaknihoval hetrik .

Najlepší argentínsky kanonier dosiahol 100. medzinárodný zásah, keď po 20 minútach otvoril skóre. Giovani Lo Celso mu pripravil pozíciu v strede poľa a ikona futbalu sa dokázala presadiť.

"Nikdy neprestaneme oslavovať a myslím si, že je to spravodlivé a zaslúžené," povedal novinárom tréner Argentíny Lionel Scaloni a vyjadril sa aj k počtu gólových rán svojej najväčšej hviezdy: "Dúfam, že ich bude viac, zaslúži si všetkú chválu a je dobré, že tieto góly padli na argentínskej pôde, má to špeciálnu hodnotu."

Nicolás González krátko potom zdvojnásobil vedenie domácich hlavičkou, potom sa Messi v 33. minúte dočkal svojho druhého gólu jeho značkovou strelou k vzdialenejšej žrdi. O dve minúty neskôr pripravil Enzovi Fernándezovi štvrtý zásah a svoj hetrik zavŕšil v 37. minúte jednoduchým zakončením po ďalšej prihrávke od Lo Celsa.

Náhradník Ángel Di María sa v 78. minúte presadil z pokutového kopu a Gonzalo Montiel, ktorý premenil poslednú penaltu "Albicelectes" vo finálovom rozstrele majstrovstiev sveta, tri minúty pred koncom uzavrel skóre. Domáci napokon svojho hosťa deklasovali 7:0.

Strelci duelu v Argentíne
Strelci duelu v ArgentíneFlashscore