Veľká pocta futbalovej legende. Tréningové centrum Argentíny ponesie Messiho meno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľká pocta futbalovej legende. Tréningové centrum Argentíny ponesie Messiho meno

Svojho spasiteľa si krajania nadovšetko vážia.
Svojho spasiteľa si krajania nadovšetko vážia.Profimedia
Tréningové centrum argentínskeho národného tímu bolo pomenované po kapitánovi Lionelovi Messim (35) ako uznanie jeho hrdinstva na majstrovstvách sveta a hviezdnej kariéry, uviedol v sobotu argentínsky futbalový zväz (AFA).

Casa de Ezeiza v Buenos Aires, kde sídli národný tím, sa odteraz bude volať Predio Deportivo Lionel Andrés Messi "na počesť najlepšieho hráča na svete", napísal prezident AFA Claudio Tapia na Twitteri. "Vitajte v dome majstra sveta," povedal Tapia na slávnostnom odhalení za účasti súčasných a bývalých hráčov Argentíny.

Messi ukončil 36-ročné čakanie Argentíny na titul z majstrovstiev sveta a napodobnil zosnulého Diega Maradonu, keď svoju krajinu v decembri doviedol k víťazstvu nad Francúzskom vo vzrušujúcom katarskom finále.

"Cítim sa šťastný. Táto pocta je veľmi výnimočná, Vedieť, že sa bude volať Lionel Andrés Messi, je niečo veľmi krásne," vyjadrila sa ikona svetového futbalu po odhalení plakety s jeho menom. 

Prvenstvo zo svetového šampionátu bolo jediným, ktorí v Messiho výnimočnej kariére chýbalo. Počas nej bol sedemkrát vyhlásený za najlepšieho futbalistu sveta a okrem iných významných ocenení vyhral Copa América, 11 ligových titulov a štyri triumfy v Lige majstrov.

Messi strelil svoj 800. kariérny gól pri štvrtkovom víťazstve 2:0 nad Panamou v priateľskom stretnutí v Buenos Aires - prvom dueli Argentíny pred domácimi fanúšikmi od triumfu na majstrovstvách sveta. V utorok povedie Argentínu v prípravnom zápase proti Curacau a potom sa vráti ku klubovým povinnostiam v tíme Paríž Saint-Germain.