Dimitrov v Šanghaji do semifinále, Klein skončil na štíte Dialla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dimitrov v Šanghaji do semifinále, Klein skončil na štíte Dialla
Aktualizované
Klein na domácom turnaji skončil.
Klein na domácom turnaji skončil.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 13. októbra?

21:20 - Lukáš Klein sa neprebojoval do semifinále dvojhry na turnaji Slovak Open 2023. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra nestačil vo štvrťfinále na Kanaďana Gabriela Dialla a podľahol mu 6:3, 6:, 2:6 za 150 minút. Slovensko tak prišlo o posledné želiezko v ohni. Viac v článku.

17:09 - Druhý štvrťfinálový súboj podujatia Slovak Open si pre seba uchmatol Joris De Loore. Tridsaťročný 188. hráč sveta po dvoch hodinách a 34 minútach zdolal Ilľu Marčenka 6:3, 3:6 a 7:6 (2). V Bratislave si teda zahrá o postup do finále.

16:12Kateřina Siniaková ukončila vo štvrťfinále neporaziteľnosť Anastasie Pavljučenkovovej na podniku WTA 250 v Honkgongu. Šampiónku ročníka 2017, ktorá v tomto dejisku vyhrala všetkých sedem predchádzajúcich zápasov, zdolala 7:6, 6:4. Vo svojom treťom tohtoročnom semifinále nastúpi víťazka trávnatej akcie v Bad Homburgu proti Martine Trevisanovej.

15:42 - Andrej Rubľov zvládol na Masters v Šanghaji aj štvrtý zápas bez straty setu a pripísal si už tretí skalp francúzskeho tenistu. Po Quentinovi Halysovi a Adrianovi Mannarinovi zdolal vo štvrťfinále 6:2, 6:3 Uga Humberta a prvýkrát od júlového triumfu v Bastade si zahrá semifinále. O finále tento rok bojoval päťkrát a zakaždým uspel, o pretiahnutí tejto série sa bude snažiť v súboji s Grigorom Dimitrovom.

15:25 - Barbora Krejčíková stále môže v Zhengzhou pretaviť aj štvrtý tohtoročný postup do štvrťfinále vo finálovú účasť. Svetová osemnástka mala prácu v štvrťfinálovom zápase uľahčenú, po prehranom úvodnom sete (3:6) sa jej vzdala Lesja Curenková. V sobotňajšom semifinále sa grandslamová šampiónka stretne s Darjou Kasatkinovou, ktorá medzi najlepšiu štvorku prešla bez boja po odstúpení Ons Džabúrovej.

14:57 - Prvé štvrťfinále bratislavského Slovak Open bolo v réžii Lucu Nardiho. Dvadsaťročný Talian si hladko poradil s Damirom Džumhurom, ktoré po hodine a deviatich minútach zdolal hladko 6:3 a 6:0.

14:35 - Yanina Wickmayerová sa na začiatku minuloročnej sezóny vrátila po materskej pauze a v posledných mesiacoch zť vystrkuje rožky na najvyššom okruhu. Bývalá svetová dvanástka a víťazka piatich turnajov WTA zmietla v Soule 6:3, 6:1 Polinu Kudermetovovú a zahrá si o svoje prvé finále na tejto úrovni od júla 2016. V ceste jej stojí nasadená jednička Jessica Pegulaová.

14:27Qinwen Zhengová došla do štvrťfinále nedávneho US Open, potom získala zlatú medailu na ázijských hrách a vo skvelej forme pokračuje aj na domácej akcii WTA 500 v Zhengzhou, kde stále nestratila set. Číňanka porazila 6:3, 6:2 Anhelinu Kalininovú a nadviazala na skalp Marie Sakkariovej. Na tretiu kariérnu finálovú účasť bude útočiť proti Jasmine Paoliniovej, ktorú porazila nedávno vo finále na antuke v Palerme.

13:45Linda Fruhvirtová aj napriek kvalitnému výkonu vo štvrťfinále na WTA 250 v Hongkongu podľahla 6:7, 2:6 grandslamovej finalistke a bývalej svetovej trinástke. Nad jej sily bola Leylah Fernandezová, ktorá prerušila sériu štyroch štvrťfinálových nezdarov a prvýkrát od minuloročného triumfu v Monterrey postúpila do semifinále. Kanaďanka zabojuje o svoje piate finále a prvé mimo severoamerických betónov proti Anne Blinkovovej.

13:07 - Marie Bouzková mala v Soule jedinečnú šancu dostať sa do svojho prvého finále od minuloročného triumfu na eVysledky.com. Nasadená štvorka ale namiesto toho dohrala už vo štvrťfinále po porážke 5:7, 6:7 so 128. ženou poradie Yue Yuan, ktorá znovu vylepšila svoje maximum na najvyššom okruhu. Číňanka sa o svoje najväčšie finále v kariére pobije s hráčkou druhej stovky Eminou Bektasovou.

12:39 - Jasmine Paoliniová vyhrala vo štvrťfinále na "päťstovke" v Zhengzhou úvodných deväť gemov, ale aj tak musela o postup do svojho premiérového semifinále na akciách väčších ako WTA 250 ešte poriadne zabojovať. Lauru Siegemundovú nakoniec zdolala 6:0, 7:5 a o vylepšeniesemifinálovej bilancie 3:3 sa bude snažiť proti Anheline Kalininovej alebo domácej Qinwen Zheng.

Zostrih zápasu Siegemundová – Paoliniová.
Flashscore

12:21Grigor Dimitrov zdolal vo štvrťfinále v Šanghaji 7:6, 6:4 Nicolása Jarryho, ktorý má za sebou svoj najvydarenejší turnaj Masters v kariére a s Bulharom vyhral oba predchádzajúce súboje. Bývalý tretí hráč sveta tak nadviazal na senzačný skalp Carlosa Alcaraza a piatykrát v sezóne prešiel do semifinále, prvýkrát na Masters. V útoku na prvý triumf od Turnaja majstrov 2017 bude pokračovať proti Ugovi Humbertovi alebo Andrejovi Rubljovovi.

Zostrih zápasu Dimitrov – Jarry.
Flashscore

11:51 - Martina Trevisanová zdolala vo štvrťfinále v Hongkongu Elise Mertensovú 6:4, 6:3 a prvýkrát od minuloročného French Open postúpila do semifinále. Dvadsaťdeväťročná Talianka bude v sobotu usilovať o svoje len druhé finále, vlaňajšia šampiónka malého podujatia v Rabate nastúpi proti Kateřine Siniakovej alebo Anastasii Pavľučenkovovej.

Zostrih zápasu Trevisanová – Mertensová.
Flashscore

10:32 - Anna Blinkovová nevyhrala na ani jednom z posledných siedmich turnajov viac ako jeden zápas, ale pri debute v Hongkongu pozbierala už tri skalpy. Ruská tenistka zdolala vo štvrťfinále 7:6, 6:3 Saru Sorribesovú a prvýkrát od májového finále v Štrasburgu postúpila medzi najlepšie kvarteto. V semifinále bude nasadenej päťke čeliť Leylah Fernandezová alebo Linda Fruhvirtová.

09:59 - Jessica Pegulová v tomto týždni prvýkrát stratila set, ale po suverénnom obrate v Soule ďalej plní úlohu najväčšej favoritky. Nasadená jednotka si vo štvrťfinále poradila 4:6, 6:3, 6:0 s krajankou Claire Liuovou a stále útočí na svoj štvrtý titul a prvý mimo severoamerického kontinentu. O štvrté finále v sezóne bude bojovať proti Yanine Wickmayerovej alebo Poline Kudermetovovej.

07:48 - Emina Bektasová v tridsiatich rokoch pokračuje v životnej sezóne, v ktorej prvýkrát v kariére vyhrala dva turnaje ITF a prekonáva svoje maximum na okruhu WTA. Po júnovej premiére vo štvrťfinále sa v piatok v juhokórejskom Soule dostala prvýkrát do semifinále, keď Austrálčanku Kimberly Birrellovú zdolala 4:6, 6:3, 6:2, oplatila jej dve predchádzajúce porážky a zaznamenala životný výsledok. O finále a premiérový prienik do TOP 100 si americká tenistka bosnianskeho pôvodu zahrá s Máriou Bouzkovou alebo Číňankou Yue Yuan.

06:57 - Challengerové podujatie Slovak Open bude pokračovať porciou štvrťfinálových zápasov. Domácu vlajku zastupuje už iba Lukáš Klein, ktorý sa o postup medzi najlepšiu štvoricu pobije s kanadským oponentom Gabrielom Diallom. S týmto protivníkom sa doposiaľ ešte ani raz nestretol.

06:35 - Aj počas piatkového dňa bude k videniu viacero zaujímavých stretnutí na turnajoch v Ázii. Tenisoví fanúšikovia sa môžu tešiť napríklad na to, čo v Soule predvedie štvrtá hráčka sveta Jessica Pegulová, ktorá nastúpi proti krajanke Liuovej. V Šanghaji potom o semifinále zabojuje Dimitrov s Jarrym a Humbert s Rubľovom.