Djokovič zmietol Rubľova a postúpil do semifinále Turnaja majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič zmietol Rubľova a postúpil do semifinále Turnaja majstrov
Djokovič ako siedmy nasadený hráč bude medzi najlepšou štvoricou.
Djokovič ako siedmy nasadený hráč bude medzi najlepšou štvoricou.
Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) uspel aj v druhom stretnutí na turnaji majstrov v Turíne a postúpil do semifinále. Po výhre nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom zdolal v červenej skupine aj ruského tenistu Andreja Rubľova (25) za 69 minút po setoch 6:4, 6:1.

Dvadsaťpäťročný Rus nenadviazal na výhru nad krajanom Daniilom Medvedevom a v zápase proti Djokovičovi ťahal za kratší koniec.

Zlomový moment prišiel v závere prvého setu, keď za stavu 5:4 v prospech Srba stratil Rubľov svoje podanie a prehral úvodný set 6:4.

Siedmy nasadený hráč na turnaji následne nezachytil ani začiatok druhého dejstva, čo srbský tenista pretavil na okamžitý brejk a bolo vybavené. Djokovič stratil v druhom sete na svojom podaní iba štyri fiftíny a poľahky ho vyhral 6:1.

"Odohral som jeden z najlepších duelov za celý rok. Súper je súťaživý typ a má silné stránky, najmä servis a forhend. Našiel som optimálny štýl hry. Myslím, že on nezvládol niektoré momenty, čo ho zlomilo a ja som to využil."

"Najväčšia motivácia je pre mňa, keď je na zápase prítomná rodina. Som rád, že som v semifinále. Stále je ale tlak vyhrať každý jeden duel. Musím nájsť proti Medvedevovi správny rytmus, pretože je jedným z najlepších hráčov," povedal Srb v interview po stretnutí.

Djokovič sa stal po Nórovi Casperovi Ruudovi druhým semifinalistom.

Turnaj majstrov v Turíne:

Červená skupina:

Novak Djokovič (Srb-7) - Andrej Rubľov (Rus-6) 6:4, 6:1