Dokráča Hurts od poníženia až na vrchol?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dokráča Hurts od poníženia až na vrchol?

Pozdvihne Hurts nad hlavu trofej Vincea Lombardiho?
Pozdvihne Hurts nad hlavu trofej Vincea Lombardiho?AFP
Ak má Philadelphia Eagles vyhrať Super Bowl, bude potrebovať svojho quarterbacka Jalena Hurtsa (24) v najlepšej forme, čím by dovŕšil príbeh od poníženia až na samotný vrchol.

Jeden veľký zápas o prestížnu trofej už zažil pred piatimi rokmi na slávnej Alabamskej univerzite. Síce národný titul vyhral, ale spokojný byť nemohol, pretože ho za stavu 0:13 tréner Nick Saban stiahol z hry a nahradil ho druhým známym menom. Tua Tagovailoa doviedol mužstvo k obratu v predĺžení.

Bolo jasné, že Hurts sa cítil ponížený a napriek tomu, že sa tešil so spoluhráčmi, vnútri ho to škrelo. Po sezóne 2018 sa presunul na posledný ročník vysokoškolskej kariéry na univerzitu do Oklahomy. Jeho výkony zaujali Philadelphiu natoľko, že ho draftovala v druhom kole.

Po príchode do organizácie Eagles o ňom pochybovali mnohí, málokto veril, že bude úspešným hráčom, ale všetkým pochybovačom zavrel ústa a v nedeľu sa pobije o výhru v Super Bowle proti Patrickovi Mahomesovi a jeho Kansasu City Chiefs.

Hurts pritom zažíva fantastickú sezónu. Jeho schopnosť produkovať presné pasové prihrávky a aj neskutočné behy z neho robia nesmierne ťažko brániteľného hráča pre každú defenzívu. V tejto sezóne nahádzal 3 701 yardov a vzduchom pridal aj 22 touchdownov, pričom po vlastnej osi získal ďalších 760 yardov a až trinásť touchdownov. Tieto cifry nedosahujú ani mnohí running beci.

"Prijal som všetky názory. Prijal som všetku nenávisť a pochybnosti, ale nikdy som ničomu z toho nedovolil, aby ma tieto veci definovali a nikdy to ani nedopustím," povedal samotný Hurts pred Super Bowlom.

Negatívna odozva na jeho osobu ho naopak motivovala: "Jeho chcenie vyhrať je neuveriteľne silné. Ak získame Super Bowl, tak Jalen sa proste bude snažiť vyhrať ďalší zápas, a to z neho robí kvalitného hráča i silného človeka. Vydáva zo seba maximum a vždy chce uspieť," nechal sa počuť tréner Eagles Nick Sirianni.

"Má na mysli jednu úlohu - vyhrávať a dominovať, jedine vtedy sa zabáva. Nesmeje sa na všetkom, je taký, odkedy ho poznám. Určite mu nehovorte vtipy, pretože sa nebude smiať," tvrdí wide receiver A. J. Brown.