Najväčšia výzva pre najlepšiu obranu NFL, Eagles musia zastaviť Mahomesa za každú cenu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšia výzva pre najlepšiu obranu NFL, Eagles musia zastaviť Mahomesa za každú cenu

Dokážu hráči Eagles zastaviť Mahomesa?
Dokážu hráči Eagles zastaviť Mahomesa?Michael Chow - USA TODAY Sports
Philadelphia Eagles sa v tejto sezóne prezentuje skvelými výkonmi aj výsledkami hlavne vďaka skvelej obrane. Teraz ju ale čaká najväčšia skúška, aká je v súčasnej NFL možná, pretože bude čeliť Patrickovi Mahomesovi (27).

Defenzíva víťaza konferencie NFC je jednoznačne najlepšia v lige. Za všetko hovorí jeden fakt, a to je neuveriteľných až 70 sackov, pričom historický rekord je 72. Rozohrávač Kansasu je ale iný ako všetci ostatní, ktorí sa proti Philadelphii postavili.

"Dokáže predlžovať hry a málokedy stratí loptu," povedal defenzívny end Brandon Graham, ktorý bol v tíme Eagles aj pri výhre Super Bowlu v roku 2018: "Musíte ho dostať na zem a prinútiť ho spraviť zlé rozhodnutie, ale to je veľmi náročné," doplnil.

Mahomes prežíva fantastickú sezónu. Prekonal rekord Drewa Breesa v počte nahádzaných yardov počas jedného ročníka a spoločne s ním patrí medzi dvoch hráčov, ktorí sa postarali o viac ako 5000 yardov a aspoň 40 touchdownov zároveň.

Na strane Philadelphie je medzi sackmi najlepší linebacker Haason Reddick, vyprodukoval ich už šestnásť, no ani on nepozná recept na zastavenie Mahomesa: "Je to obrovský talent. Nebudem klamať, je tak dobrý, že neviem, či ho dokážeme zastaviť," tvrdí.

Aj napriek výronu v členku dohral rozohrávač Kansasu zápas 2. kola play-off a nič mu to neubralo na výkone v konferenčnom finále proti Cincinnati. Za vyrovnaného stavu 20:20 v samotnom závere prebehol po svojich pre zisk množstva yardov, dostal svoj tím na dokopovú vzdialenosť a kicker Harrison Butker poslal Chiefs do Super Bowlu.

"Viem, že ho to bolelo, ale je neskutočne nastavený po mentálnej stránke. Ten beh, ktorý na konci predviedol, bol najrýchlejší za celú sezónu," žasol nad svojou oporou hlavný tréner Andy Reid.

Cornerback James Bradberry hovorí, že Philadelphia potrebuje všetok dostupný arzenál, aby Mahomesa zastavila: "Sme si vedomí toho, aký dominantný môže byť. Musíme mu obmedziť priestor a eliminovať ho za každých okolností. To naša obrana robila celý rok, no teraz to musíme predviesť aj proti nemu," dodal.

Sezóna NFL vyvrcholí posledným zápasom. Do Super Bowlu sa dostali Kansas City Chiefs a Philadelphia Eagles, ktorí sa proti sebe postavia v noci z nedele na pondelok o 0:30 stredoeurópskeho času.