Super Bowl prepíše históriu, prvýkrát sa proti sebe postavia bratia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Super Bowl prepíše históriu, prvýkrát sa proti sebe postavia bratia

Jason a Travis Kelce si proti sebe zahrali zatiaľ raz počas základnej časti.
Jason a Travis Kelce si proti sebe zahrali zatiaľ raz počas základnej časti. Profimedia
Vyvrcholenie tejto sezóny NFL ponúkne určite skvelý Super Bowl medzi dvomi najlepšími tímami základnej časti, ktoré sa dostali až do finále.

Philadelphia Eagles ovládla konferenciu NFC a v play-off porazila New York Giants i San Francisco 49ers. Kansas City Chiefs ako víťaz AFC prešiel cez Jacksonville Jaguars a Cincinnati Bengals. Obaja finalisti sa do roku 2010 stretli štyrikrát, keďže sú v odlišných konferenciách, tak to častejšie ani nebolo možné. Posledné tri zápasy vyhral Kansas, raz sa tešila Philadelphia.

Táto štatistika ale nie je vzhľadom na Super Bowl, ktorý sa odohrá v noci z 12. na 13. februára polhodinu po polnoci nášho času, vôbec relevantná. Každopádne, nech toto stretnutie dopadne akokoľvek, tešiť sa bude žena menom Donna Kelce.

Jej syn Travis nastúpi za Chiefs a Jason oblečie dres Eagles. Jeden z nich bude mať dôvod na radosť. Prvýkrát v histórii Super Bowlu sa proti sebe postavia bratia: "Dosť dobrý scenár, nie?! Mama nemôže prehrať," povedal Travis.

História NFL si už pamätná legendárne zápasy bratských dvojíc ako Peyton vs. Eli Manning alebo Tiki vs. Ronde Barber, no nikdy sa tak nestalo v poslednom stretnutí sezóny: "Bude neuveriteľné hrať proti nemu. Určite nás čaká veľmi emocionálny zápas," dodal prvý spomínaný.

Donna sa často vyskytuje na verejnosti a pravidelne ju vidieť na zápasoch svojich synov. Otec Ed býva skôr mimo záberov kamier. Jeden z dvojice Jason - Travis vyhrá, druhý určite prehrá, no obaja počas kariéry trofej Vincea Lombardiho už získali. Jason Kelce bol súčasťou Eagles aj v roku 2018 pri prekvapivom úspechu proti Patriots a Travis hral dôležitú rolu dva roky dozadu, keď Chiefs zdolali 49ers.

Zaujímavosťou je aj to, že to bol Andy Reid, súčasný tréner Kansasu, ktorý v roku 2011 viedol Philadelphiu a draftoval Jasona Kelceho v šiestom kole. Neskôr prešiel práve k Chiefs a v roku 2013 si vybral v treťom kole Travisa.

Obaja bratia sú považovaní za najlepších hráčov histórie svojich klubov a nedávno spoločne začali nahrávať podcast s názvom "New Heights with Jason & Travis Kelce", ktorý vychádza každý pondelok. Hosťami už boli aj Jaylen Hurts či Patrick Mahomes, quarterbaci oboch finalistov Super Bowlu.