Efektívny Ružička pokoril zápis Petrovického, Fehérváry duel nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Efektívny Ružička pokoril zápis Petrovického, Fehérváry duel nedohral
Útočník zažil trojbodový duel.
Útočník zažil trojbodový duel.
Profimedia
Slovenský hokejista Adam Ružička (23) sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2. Dvadsaťtriročný útočník zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. Martin Fehérváry (23) utrpel v zápase zranenie.

V štrnástich zápasoch NHL nazbieral 13 bodov (6+7) a stal sa najproduktívnejším Slovákom v histórii Flames. Ružička nastúpil v treťom útoku, odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V závere prvej tretiny vybojoval puk v útočnom pásme a pekne nahral na úvodný gól Blakeovi Colemanovi.

Na začiatku druhej časti sa slovenský útočník podieľal na zásahu Andrewa Mangiapaneho a v tretej tretine sám skóroval. V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku vzduchom na modrú čiaru, slovenský útočník si rukavicou skrotil puk a prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím. Týmto gólom zvýšil náskok "plameňov" na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól.

Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku. Ružička v 44 zápasoch v drese Calgary nazbieral 24 bodov (11+14) a stal sa najproduktívnejším slovenským hokejistom v drese Flames, keď prekonal zápis Ronalda Petrovického (21 bodov, 9+12 v 107 zápasoch).

V drese hostí odohral obranca Martin Fehérváry len necelých 10 minút, po súboji s Milanom Lucicom opustil ľad v 2. tretine pre zranenie v hornej časti tela. Po hite kanadského veterána si Fehérváry držal ľavú ruku, okamžite zamieril do šatne a už sa na ľad nevrátil.

Podľa The Athletic opustil Fehérváry šatňu s popruhom na ľavej ruke, čo signalizuje pravdepodobne problémy s ramenom. Zranenie prišlo v nevhodnom čase, mladý slovenský obranca bol vo forme, keď skóroval v dvoch predchádzajúcich dueloch za sebou.

Stav Slováka vyhodnotia v priebehu nedele. "Marty odvádza vzadu skvelú prácu, jeho strata bola pre nás citeľná," povedal útočník Capitals T.J. Oshie. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin nastúpil na 1300. zápas v NHL, v drese jedného klubu dosiahol túto métu ako 14. hráč.