El Clásico. Podľa experta drží v rukách žolíka Real Madrid vďaka lepšej fyzičke a Benzemovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

El Clásico. Podľa experta drží v rukách žolíka Real Madrid vďaka lepšej fyzičke a Benzemovi

Víctor Sánchez dosiahol s Realom Madrid veľké úspechy.
Víctor Sánchez dosiahol s Realom Madrid veľké úspechy.Twitter
Bývalý hráč Realu Madrid Víctor Sánchez del Amo (46) a súčasný expert televízneho kanálu Movistar+ rozoberá exkluzívne pre Flashscore správy aktuálnu formu oboch protagonistov nedeľného El Clásica.

Kvalitu Barcelony vidí hlavne v silných individualitách. Real Madrid je podľa neho v lepšej fyzickej kondícii a na domácom štadióne bude mať tentokrát navrch.

Sánchez s "bielym baletom" vyhral španielsku ligu aj Ligu majstrov. Roky pôsobil ako tréner Olympiakosu, Betisu a Málagy. Teraz sa venuje komentovaniu pre najväčší platený televízny kanál v Španielsku.

Súboj medzi Realom a Barcelonou považuje jednoznačne za "najdôležitejší zápas sezóny, v ktorom sa nehrá o titul." Ako sa hovorí, Španielsko vidí oba kluby ako najväčšie na svete.

"Medzinárodný vplyv oboch tímov a hlavne Realu Madrid so štrnástimi titulmi z Ligy majstrov, je ohromujúci. Dokázalo to dostať túto rivalitu do všetkých koncov sveta."

V El Clásicu hráčom rozhodne nechýba motivácia. Naopak, tréneri často pred samotným zápasom musia nadšenie futbalistov krotiť: "Je potrebné motiváciu zmierniť. Inak by bola kontraproduktívna. Sám si spomínam na ohromné vzrušenie v dňoch, ktoré zápasu predchádzali," hovorí Sánchez.

"Pre mňa to bola najlepšia príležitosť dokázať niečo veľké. Vždy máte možnosť predviesť niečo, čo sa zapíše do dejín a to je podľa mňa hlavná motivácia hráčov. Nie je to iba túžba zvíťaziť, ale aj stať sa súčasťou histórie tohto športu," ponúkol Sánchez svoj pohľad na tradične najvyhrotenejší duel La Ligy.

Hviezdne mená

Nedeľný zápas bude plný veľkých mien, ktoré by spomínaný "zápis do histórie" radi dosiahli. Ak sa im to už nepodarilo. Sánchez vo svojom rozbore vypichol Karima Benzemu.

"Po zranení nie je v poriadku, nevyzerá sviežo, ale v súčasnosti je to najlepší futbalista na svete. V takomto zápase idú všetky fyzické problémy na druhú koľaj. Bude hrať najlepšie, ako vie," hovorí.

Zmienil aj ďalších hráčov: "Vinícius Júnior prevzal vo veľkom štýle rolu lídra tímu a to aj v najdôležitejších zápasoch."

Schopnosť duel rozhodnúť majú podľa Sáncheza takisto Federico Valverde, Rodrygo alebo chorvátsky veterán Luka Modrič. Z kádra Barcelony vyzdvihuje Sánchez kanoniera Roberta Lewandowskeho a brankára Marc-André ter Stegena.

"Obaja sú individuálne výnimoční, dominujú a to prináša tímu body. Kľúčový je podľa mňa aj Sergio Busquets. Pri ňom je potrebné brať do úvahy množstvo času stráveného na ihrisku. Pedri má veľký talent tvoriť hru a takisto využiť šance, ktoré sa mu naskytnú."

Real má výhodu vo fyzickej pripravenosti

Sánchez predpokladá, že z El Clásica vyjde ako víťaz domáci Real. Barcelona naposledy remizovala v Lige majstrov s Interom 3:3, no v španielskej lige je o skóre na prvom mieste.

"Technicky aj takticky sú oba tímy veľmi vysoko, ale čakám, že bude rozhodovať fyzická kondícia. V tomto smere má madridský tím výhodu. Od minulej sezóny mladíci Camavinga, Valverde, Vinícius alebo Rodrygo výrazne vyrástli," argumentoval Sánchez.

"Mužstvo veľmi nakopli posily Rüdiger a Tchouameni."

V prospech Realu by mohli hrať významnú rolu aj výkonnostné prepady hráčov Barcelony: "Sú verní svojmu štýlu hry, no stojí ich to veľmi veľa. To, ako teraz vedia niektoré tímy Barcelonu prehrať, bolo v dobách jej najväčšej slávy nemysliteľné," tvrdí.

Na Santiago Bernábeu sa v nedeľu bude hrať o česť, obdiv a slávu.