Embiid rozhodol sekundu pred záverom, šok na úkor Denveru z produkcie Spurs

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Embiid rozhodol sekundu pred záverom, šok na úkor Denveru z produkcie Spurs

Kamerunčan predviedol ukážkové načasovanie.
Kamerunčan predviedol ukážkové načasovanie.Profimedia
Poltucet stretnutí NBA v sebe okrem iného ukryl lahôdku v podaní Joela Embiida (28), ktorý o víťazstve 76ers rozhodol v samom závere. Nepríjemne zaskočení ostali hráči Denveru, nepomohol im ani skvelý výkon Nikolu Jokiča (28).

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 120:119

Papierové predpoklady napovedali výhru domácich, ktorí svojho súpera v novom roku už zdolali. Káder Portlandu ale nepriešiel svoju kožu predať lacno a ani raz počas celého stretnutia neprehrával.

Prvý raz sa tak stalo až 1,1 sekundy pred koncom, keď o víťazstve 76ers rozhodol 39-bodový Joel Embiid. Philadelphii patrí miesto v TOP 3 Východnej konferencie, Trail Blazers sú na trinástej priečke východu.

Washington Wizards - Atlanta Hawks 107:114

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 119:115

Miami nachádzajúce sa tesne za prvou šestkou Východnej konferencie hostilo štvrtý Cleveland. V doterajších troch stretoch oboch strán sa zrodili dva úspechy Cavaliers. Túto bilanciu však domáci vyrovnali, čomu sa výrazne snažili zabrániť presné ruky Donovana Mitchella. Američan nastrieľal 42 bodov, pridal tri doskoky a štyri asistencie. Najproduktívnejším mužom víťazného celku bol Jimmy Butler s 33 bodmi.

Minnesota Timberwolves - Brooklyn Nets 123:124 pp

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 128:120

Porovnanie tabuľkového postavenia oboch súperov velilo Denveru vyhrať, no nestalo sa. Všemožne sa však o to snažil Nikola Jokič, ktorý zaznamenal triple-double za 37 bodov a 11 doskokov aj asistencií. Štrnásty celok západu ale podal kolektívny výkon a nepríjemne prekvapil lídra konferencie. Pre Nuggets to bola 21. porážka v 67. dueli.

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 122:112