Fantastický úspech Pohánkovej, z ME si priniesla striebro: Bola som správne motivovaná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastický úspech Pohánkovej, z ME si priniesla striebro: Bola som správne motivovaná

Pohánková (vľavo) po boku Soni Depešovej (vpravo).
Pohánková (vľavo) po boku Soni Depešovej (vpravo).Profimedia
Slovenská tenistka Mia Pohánková (15) získala striebornú medailu vo dvojhre na majstrovstvách Európy hráčok do 16 rokov v talianskej Parme. Vo finále nestačila v pozícii nasadenej dvanástky na trinástku pavúka Jeline Vandrommeovú (15) z Belgicka a podľahla jej 4:6, 3:6.

Zverenka trénera Róberta Gašparetza si s Vandrommeovou zmerala sily už po tretí raz v tejto sezóne. Na WinterCupe ju zdolala v troch setoch, na SummerCupe s ňou nezískala ani set. V Parme si okrem striebra v dvojhre pripísala aj štvrťfinálovú účasť vo štvorhre po boku Soni Depešovej.

Pre pätnásťročnú hráčku Národného tenisového centra je to ďalší skvelý úspech v prebiehajúcej sezóne. Po zisku zlatej medaily vo štvorhre na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF 2023) si teraz pripísala striebro z ME.

"Som rada, že som na turnaj prišla v dobrej forme a prebojovala som sa do finále. Od začiatku som bola správne motivovaná a chcela som nadviazať na výsledok z minulého roka, keď som v kategórii do 14 rokov získala striebro. Som rada, že sa mi to podarilo. Zlepšovala som sa od zápasu k zápasu. Na turnaji štartovalo veľa dobrých hráčok, takže dotiahnuť to do finále znamená vyhrať viacero kvalitných zápasov. Verila som, že vďaka svojmu prístupu dokážem zvíťaziť, no som šťastná a vážim si aj druhé miesto. Ďakujem trénerskému tímu, mojim rodičom a taktiež Slovenskému tenisovému zväzu za vytváranie dobrých podmienok," povedala pre STZ.

Aj Pohánkovej tréner Gašparetz si uvedomuje váhu úspechu: "Prišli sme na turnaj s pokorou a chuťou dosiahnuť čo najlepší výsledok. Od začiatku bolo na Mii vidieť, že je na turnaj správne nastavená. Tento pocit v nej umocňovali víťazstvá vo dvojhre i štvorhre. Išli sme zápas od zápasu, čím sme udržiavali disciplínu do každého dňa. Víťazstvá nad silnými hráčkami zo štvrťfinále a semifinále jej dodali chuť do posledného hracieho dňa. Vo finále Mia bojovala a snažila sa vyhrať, no súperka zahrala v dôležitých momentoch lepšie. Celý týždeň však hodnotím veľmi pozitívne a pevne verím, že to Mii v kariére len a len pomôže."