Slovenky odohrajú za tri dni až päť zápasov, v Banskej Bystrici ich čaká generálka na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky odohrajú za tri dni až päť zápasov, v Banskej Bystrici ich čaká generálka na MS
Slovenky sa tešia z víťazstva.
Slovenky sa tešia z víťazstva.TASR
Slovenské florbalové reprezentantky majú pred sebou záverečnú zápasovú previerku pred vrcholom sezóny - majstrovstvami sveta v Singapure (2. – 10. decembra). Na medzinárodnom Turnaji šiestich krajín v Banskej Bystrici odohrajú počas troch dní až päť stretnutí, v ŠH Dukla si postupne zmerajú sily so súperkami z Lotyšska, Nórska, Dánska, Nemecka a Poľska.

Zverenky trénera Michala Jedličku odštartujú svoje účinkovanie na podujatí Six Nations Floorball Challenge (6NFC) v piatok o 9:00 zápasom proti Lotyšsku. Najťažším súperom by však malo byť Poľsko, ktoré je jediné z účastníckych tímov vo svetovom rebríčku pred Slovenskom. Poľkám patrí v renkingu Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) 5. miesto, Slovenky sú šieste.

"Každý súper nás môže potrápiť, keďže sa hrajú dva zápasy denne. Nebude to ľahké a stačí malé zaváhanie, prípadne únava môže rozhodnúť o výsledku. Každopádne Poľsko vidím ako nášho najväčšieho súpera," uviedla pre webstránku Slovenského zväzu florbalu (SZFB) skúsená obrankyňa Alžbeta Ďuríková, ktorá pôsobí vo švédskom klube FBC Kalmarsund.

Nórkam patrí vo svetovom rebríčku 7. miesto, Lotyšky sú ôsme, Nemky deviate a Dánky desiate. Z tohto pohľadu by mali Slovenky patriť k favoritkám turnaja. Víťazné ambície neskrýva ani Ďuríková: "Turnaj chceme vyhrať, keďže sú to posledné zápasy pred šampionátom a chceme sa tak pozitívne naladiť na blížiace sa MS. Na turnaji budeme skúšať a dolaďovať veci, na ktorých sme pracovali počas celého cyklu," tvrdí.

Podľa kapitánky slovenskej reprezentácie Kataríny Klapitovej bude dôležité, aby všetky hráčky pristúpili k turnaju zodpovedne: "Ide o poslednú hernú previerku pred MS v Singapure. Po nej nás čaká už len jediný zraz, na ktorom budeme dolaďovať štandardné situácie a ďalšie herné činnosti. Preto musíme k tomuto turnaju pristúpiť maximálne zodpovedne."

Počas turnaja sa uskutoční aj autogramiáda slovenských olympionikov, sprievodný program obohatia aj súťaže a rôzne disciplíny pod hlavičkou organizácie 3x3florbal.

Program reprezentácie žien na Turnaji šiestich krajín:

Piatok, 20. októbra

Slovensko - Lotyšsko

Slovensko - Nórsko

Sobota, 21. októbra

Dánsko - Slovensko

Nemecko - Slovensko 

Nedeľa, 22. októbra

Slovensko - Poľsko