Z Bratislavy bude mekka florbalu. Na augustovom Slovak Cupe sa predstaví 56 tímov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Z Bratislavy bude mekka florbalu. Na augustovom Slovak Cupe sa predstaví 56 tímov
Metropola Slovenska v lete ožije florbalom.
Metropola Slovenska v lete ožije florbalom. TASR
Bratislava bude opäť dejiskom najväčšieho florbalového turnaja na Slovensku - Slovak Floorball Cup-u (17.-20. augusta). V poradí šiesty ročník bude formátom podobný tomu predošlému, zvýšil sa však počet účastníkov.

Na troch ihriskách v dvoch halách si zahrá celkovo 56 tímov, ktoré budú rozdelené do štyroch kategórií. Najprestížnejšiu mužskú PRO sekciu tvoria ôsmi účastníci, otvorený mužský turnaj pojme 28 prihlásených tímov, ženskú časť si zahrá dvanásť družstiev a juniorský segment doplní osmička účastníkov. Organizátori spustili v stredu 15. februára proces prihlasovania.

Dejiskom turnaja bude druhý rok za sebou hala Slovenského zväzu hádzanej na Junáckej ulici v Bratislave a susedný Dom Športu. Vlani sa turnaj vrátil po dvojročnej vynútenej pandemickej prestávke a predstavili sa na ňom tímy zo šiestich rôznych krajín.

V elitnej mužskej kategórii triumfoval švajčiarsky Iron Marmots pred krajanmi z Regazzi Verbano Unihockey a českým tímom Bulldogs Brno. V minulosti si turnaj v rôznych kategóriách zahrali aj fínsky Nokian, Black Angels Praha, Vítkovice, Tatran Střešovice, Pardubice, Bazilej či Kloten.

Popri samotnom turnaji sú pripravené aj viaceré sprievodné akcie, po športovej stránke najviac zaujme nájazdová súťaž "Shootout Challenge", informovali organizátori v tlačovej správe.