Florbalistky Slovenska zdolali aj Nemky, ovládli Turnaj šiestich krajín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalistky Slovenska zdolali aj Nemky, ovládli Turnaj šiestich krajín
Slovenky na turnaji ani raz neprehrali.
Slovenky na turnaji ani raz neprehrali.TASR
Slovenské florbalistky sa stali víťazkami Turnaja šiestich krajín v Banskej Bystrici. Na podujatí Six Nations Floorball Challenge vyhrali všetky štyri svoje stretnutia. V sobotu si poradili s Dánkami 9:3 a následne aj s Nemkami 6:1.

V zápase s Dánskom sa strelecky najviac darilo Laure Chúpekovej, autorke piatich gólov. Proti Nemecku sa zasa blysla Dominique Schnetzerová, ktorá strelila hetrik. Zverenky Michala Jedličku tak nestratili na turnaji ani bod, už v piatok zdolali Lotyšky presvedčivo 11:4 a Nórky 6:4.

Podľa pôvodného programu mali Slovenky v nedeľu ešte nastúpiť proti Poľkám, lenže tie pre rozsiahle vírusové ochorenie v tíme odstúpili z turnaja. Všetky zápasy, ktoré mali odohrať, boli skontumované v prospech súperiek, informoval na svojej facebookovej stránke Slovenský zväz florbalu (SZFB).

"Takto na záver, po prebratí poháru z rúk Paulíny Bátovskej-Fialkovej, samozrejme, panuje v tíme spokojnosť, keďže sme vyhrali každý jeden zápas. Trochu ma mrzí odstúpenie Poliek zo zdravotných dôvodov, keďže to bol pre nás najdôležitejší zápas pred Singapurom. Celkovo som však spokojná, keďže sme v každom zápase herne dominovali, ale samozrejme, boli tam niektoré herné situácie, na ktorých musíme popracovať. Chcem vyzdvihnúť aj výkony brankárok, ktoré nás držali počas celého turnaja a myslím si, že aj tretia aj ostatné formácie predviedli veľmi dobrý a bojovný výkon, vzhľadom na to, že sme hrali dva zápasy za deň," uviedla pre webstránku Slovenského zväzu florbalu (SZFB) kapitánka SR Katarína Klapitová.

Pozitívne hodnotil účinkovanie na turnaji aj tréner Jedlička: "Prvý zápas proti Dánsku sme zvládli a proti Nemecku to bol trošku svižnejší florbal a hľadali sme ťažšie cestu ku gólom. Nakoniec sa nám to však v oboch zápasoch podarilo a vyhrali sme celý turnaj bez problémov, sme spokojní. Škoda, že sme si nemohli zahrať proti Poľsku, pretože by to bol zápas o prvé miesto, ale opäť sme urobili kus práce. Turnaj nám ukázal, že musíme ešte poriadne zabrať a že na tento druhý sled tímov to stačí, ale TOP 4 je úplne inde a bude potrebný ešte poriadny kus práce, aby sme boli konkurencieschopní. Základ je kondícia, rýchlosť a dynamika. Bez toho sa na MS uspieť nedá. Poľky sa snažia priblížiť k TOP 4, rovnako ako my a je škoda, že sme si proti nim nemohli zahrať. Bol by to dobrý zápas a najlepšie by nás to preverilo."

Dánsko - SLOVENSKO 3:9 

Nemecko - SLOVENSKO 1:6