Florbalistky Slovenska úspešné, na úvod Turnaja šiestich krajín zvládli oba zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalistky Slovenska úspešné, na úvod Turnaja šiestich krajín zvládli oba zápasy
Aktualizované
Slovenky vykročili do turnaja správnou nohou.
Slovenky vykročili do turnaja správnou nohou.TASR
Slovenským florbalistkám sa vydaril vstup do Turnaja šiestich krajín v Banskej Bystrici - 6 Nations Floorball Challenge. Zverenky Michala Jedličku (43) zdolali v úvodný hrací deň Lotyšky presvedčivo 11:4 a následne aj Nórky 6:4.

Najlepšou hráčkou domáceho tímu v prvom dueli sa stala Kristína Belicová, autorka piatich gólov. "Vstup do turnaja hodnotím veľmi pozitívne. Myslím si, že sa nám darilo plniť pokyny trénerov. Síce to bol trošku ťažší zápas na úvod, taký 'rozbehový'. Bola som na začiatku trochu nervózna, ale potom to zo mňa opadlo. Do druhého stretnutia pôjdeme s cieľom vyhrať, napraviť chyby, ktoré sme urobili a podať ešte lepší výkon," citovala Belicovú tlačová správa Slovenského zväzu florbalu.

V druhom piatkovom zápase vyhlásili za najlepšiu hráčku duelu Michaelu Šponiarovú. Tréner Jedlička neskrýval po prvom hracom dni spokojnosť s výsledkami. "Odohrali sme dva zápasy, dali sme množstvo gólov, máme dve výhry a môžeme byť spokojní. Dievčatá odviedli dobrú prácu, až na krátky úsek v zápase proti Nórsku, keď sme nechali súpera zbytočnými chybami znížiť skóre," komentoval výkony reprezentačný kouč.

Slovenky sa na domácom prípravnom turnaji ešte stretnú v sobotu s Dánkami a Nemkami a v nedeľu s Poľkami. "Do zajtrajšieho dňa sú ambície jasné. Potrebujeme dvakrát vyhrať, mala by to byť povinnosť, ale musíme k tomu pristúpiť zodpovedne a dať čo najviac gólov a hrať atraktívny florbal pre divákov," dodal Jedlička.

Slovensko - Lotyšsko 11:4 

Slovensko - Nórsko 6:4