Francúzi trénera nemenia, Deschamps predĺžil do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzi trénera nemenia, Deschamps predĺžil do roku 2026

Pozitívne naladený Didier Deschamps prichádza na tlačovú konferenciu.
Pozitívne naladený Didier Deschamps prichádza na tlačovú konferenciu.Profimedia
Tréner Didier Deschamps (54) predĺžil zmluvu s francúzskou futbalovou reprezentáciou do majstrovstiev sveta v roku 2026. Národný tím doviedol do dvoch finále svetových šampionátov - v Rusku 2018 získali jeho zverenci titul. V decembri v Katare podľahli v rozhodujúcom súboji po penaltovom rozstrele Argentíne. O novom kontrakte informovala v sobotu Francúzska futbalová asociácia.

Bývalý reprezentačný kapitán Didier Deschamps trénuje "Les Bleus" od leta 2012. Okrem dvoch finále MS sa s mužstvom predstavil vo finále majstrovstiev Európy 2016 a spoločne vyhrali Ligu národov 2021.

V ostatných piatich rokoch sa Francúzsko drží nepretržite medzi najlepšími štyrmi mužstvami svetového rebríčku FIFA. Aktuálne im patrí za prvou Brazíliou a druhou Argentínou tretia priečka.

Na lavičke nadväzuje Deschamps na svoju hviezdnu hráčsku kariéru. Bývalý defenzívny stredopoliar Marseille či Juventusu doviedol Francúzsko ako kapitán k titulu majstrov sveta v roku 1998. Keď sa mu to po dvadsiatich rokoch podarilo zopakovať v pozícii trénera, vyrovnal Mária Zagalla a Franza Beckenbauera. Teda dvoch mužov, ktorí sa stali majstrami sveta ako hráči, tak i tréneri.Pri národnom tíme pokračuje aj zvyšok realizačného tímu - asistent Guy Stephan, tréner brankárov Franck Raviot a kondičný tréner Cyril Moine.Majstrovstvá sveta 2026 sa budú hrať v USA, Mexiku a Kanade.