Debut Hubočana, Malženice s prvou výhrou. Na čele II. ligy sa nič nemení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Debut Hubočana, Malženice s prvou výhrou. Na čele II. ligy sa nič nemení
Aktualizované
Hubočan pri svojej premiére Žiline B k bodom nepomohol.
Hubočan pri svojej premiére Žiline B k bodom nepomohol.Facebook: MŠK Žilina
Druhá slovenská futbalová liga má za sebou 10. kolo. Zápasy boli už tradične rozdelené do troch dní, jeden musel byť odložený.

NEDEĽA

Petržalka - Humenné 2:1

Všetko podstatné sa v Petržalke začalo diať po hodine hry. Na plochu prišiel Kapur, ktorý prakticky okamžite poslal Humenné do výhody. Domáci reagovali famóznou trojminútovkou a dvomi zásahmi Daneka. Ten mal možnosť aj na hetrik, ale nakoniec je to výsledok 2:1, ktorým sa celok z Bratislavy vyšvihol na piatu pozíciu.

Šamorín - Komárno 1:4

Líder z Komárna sfúkol trápiaci sa Šamorín. Tri trefy od 22. do 40. minúty rozhodli o víťazovi, presadili sa Ganbold, Voleský a Šimko. Na 4:0 zvýšil po zmene strán Gábor Tóth, čestný úspech zaznamenal aspoň Leginus. KFC si obnovilo trojbodový náskok na Púchov, tretia Myjava stráca bodov šesť. 

Tabuľka II. ligy po neúplnom 10. kole.
Tabuľka II. ligy po neúplnom 10. kole.Flashscore

Slovan "B" - Pohronie 0:3

Pohronie čakalo na triumf v II. lige od 18. augusta, keď porazilo v prestrelke Spišskú Novú Ves, čo značí šnúru piatich súbojov. Na Pasienkoch odomkli hostia obranu "béčka" Slovana po štvrťhodine, definitívu pridali po prestávke. Hrdinom bol dvojgólový Urgela.

SOBOTA

Dolný Kubín - Malženice 0:3

Malženice si v sezóne pripísali už jeden triumf, no pre neoprávnený štart hráča body z duelu proti Prešovu stratili. Niečo také by sa už nemalo opakovať po stretnutí 10. kola, keď nováčik porazil Dolný Kubín rozdielom triedy. Už v 10. minúte hostia viedli 2:0 zásahmi dvoch Trnavčanov - Nagya (hosťovanie zo Spartaku) a Azeveda (striedavý štart). Bodku za víťazstvom dal Chovan.

Púchov - Liptovský Mikuláš 2:0

Aj Púchov vybavil súpera ešte pred polovicou prvého dejstva, keď sa presadili Holiš s Kapusniakom. Snahu Liptákov o vyrovnanie zahatalo vylúčenie kapitána Bartoša po druhej žltej karte v 68. minúte. 

Trebišov - Spišská Nová Ves 1:0

Keď sa zdalo, že východniarsky súboj na Zemplíne sa skončí bezgólovou deľbou bodov, hlavný arbiter nariadil pokutový kop pre domácich. Exekúcie sa ujal Begala a penaltu premenil. Za svoju oslavu bez dresu videl žltú kartu.

Považská Bystrica - Prešov (odložené)

Duel medzi Považskou Bystricou a Prešovom je odložený na neurčito pre vysoký počet chorých hráčov domáceho tímu. 

PIATOK

Myjava - Žilina "B" 1:0

Hubočan si reprezentačný dres obliekol v 73 zápasoch. V druhej najvyššej súťaži na Slovensku si odkrútil premiérove minúty po tom, čo sa v lete po viac ako pätnástich rokoch vrátil pod žilinský Dubeň. Už skôr tréner Jaroslav Hynek avizoval, že skúsený obranca je s tímom v tréningovom procese zhruba päť týždňov a práve proti Myjave otestuje svoje fyzické schopnosti, ako na tom je. 

Na trávniku vydržal do sedemdesiatej minúty. V základnej zostave mal v defenzíve pri sebe hráčov z hlavného mužstva - Gomolu a Nemčíka. Ale ani v tejto trojici nedokázala Žilina ubrániť rozbehnutú Myjavu. Tá neprehrala osem stretnutí v rade. O troch bodoch rozhodol v 72. minúte druhým presným zásahom v sezóne Tancík. "Kopaničiari" sú v neúplnej tabuľke s 22 bodmi tretí. Na vedúce Komárno majú dvojbodové manko.