Druhá liga mení svojho lídra. Prešovčania zakopli v Považskej Bystrici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhá liga mení svojho lídra. Prešovčania zakopli v Považskej Bystrici

Aktualizované
Gerebenits potvrdil streleckú formu.
Gerebenits potvrdil streleckú formu.MŠK Považská Bystrica - futbal
Tatran Prešov prišiel o prvé miesto v tabuľke druhej najvyššej súťaže. Prehrou v Považskej Bystrici prenechal priečku zaručujúcu priamy postup do Fortuna ligy Košiciam.

Považská Bystrica - Prešov 1:0 (0:0)

Gól: 78. Gerebenits

Prešovčania nastupovali na zápas s vedomím, že ich úhlavný rival z Košíc zvládol stretnutie v Bratislave, získal tri body a dostal sa na čelo tabuľky. Ak si Tatran chcel svoju doterajšiu pozíciu vziať späť, v Považskej Bystrici musel bezpodmienečne bodovať. Domáci však mali v úmysle pretrhnúť šnúru štyroch duelov bez výhry.

K tomuto cieľu ich 12 minút pred koncom výrazne priblížil Roland Gerebenits. Mladík po svojom príchode z Petržalky odohral na jar v drese hostiteľa deväť zápasov a podarilo sa mu streliť už šiesty gól. Práve ním rozhodol o tom, že druhá najvyššia súťaž zmenila svojho lídra.

Prvá pätica 2. ligy
Prvá pätica 2. ligyFlashscore

Dubnica - Šamorín 1:2 (0:2)

Góly: 62. Babovič - 30. Szolgai, 44. Szabó

Čakanie Dubnice na trojbodový zápis trvá od 22. októbra 2022 a nič na tom nezmenil ani zápas proti Šamorínu. Trinásty ligový duel bez víťazstva a tretia prehra v rade ponechali domáci káder na spodku tabuľky. Hostia si ziskom plného počtu bodov definitívne zabezpečili záchranu a príslušnosť v druhej najvyššej súťaži im bude patriť aj v nasledujúcej sezóne.

Púchov - Humenné 0:2 (0:1)

Góly: 35. Vasiľ, 75. Mateus

Zóne zostupu sa druhým víťazstvom po sebe oddialili futbalisti z Humenného. Po zdolaní dubnického mužstva si poradili aj s Púchovom. V 82. minúte videl už za rozhodnutého stavu druhú žltú a hneď aj červenú kartu domáci Letenay, ktorý sa vykartoval v priebehu desiatich minút. 

Trebišov - Petržalka 0:0 (0:0)

Tabuľka 2. ligy
Tabuľka 2. ligyFlashscore