Koniec rekordnej série 34 výhier, Al-Hilal padol. Nemôže za to prehnaná sebadôvera, vraví Jesus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Koniec rekordnej série 34 výhier, Al-Hilal padol. Nemôže za to prehnaná sebadôvera, vraví Jesus
Jesus myslí na finále ázijskej LM.
Jesus myslí na finále ázijskej LM.Reuters
Jorge Jesus (69), tréner mužstva Al-Hilal, poprel, že za koncom série neporaziteľnosti sa skrýva uspokojenie či prehnaná sebadôvera. Jeho tím prehral v prvom semifinále ázijskej Ligy majstrov na pôde klubu Al Ain, čím ukončil svoju 34-zápasovú šnúru víťazstiev.

Škrt cez rozpočet Al-Hilalu urobil už v prvom polčase domáci útočník Rahimi, za 38 minút totiž stihol zaknihovať hetrik, ktorý pozostával aj z dvoch úspešne premenených pokutových kopov. Maročan tak rýchlo ohrozil víťaznú šnúru, ktorá sa tiahla od 21. septembra.

"Neexistuje nič také, čomu by sa dalo hovoriť prehnaná sebadôvera. Vo futbale nemôžete kontrolovať, čo sa v zápase stane," povedal kouč Jesus a pokračoval slovami: "Nie sme zvyknutí inkasovať štyri góly, Mali by sme si sadnúť a analyzovať, prečo sa to stalo a napraviť to."

Al Ain - Al-Hilal 4:2

Brazílsky útočník Malcom síce štyri minúty po prestávke skóroval a dal hosťom nádej na prípadný obrat, no v 56. minúte domáci zvýšili náskok po ďalšej penaltovej trefe, o ktorú sa tentoraz postaral Kaku. Konečnú podobu výsledku určil Al Dawsari.

"Tím je zvyknutý vyhrávať zápasy a toto je pre nás dôležitá súťaž. Chceme sa dostať do finále, pred odvetným duelom odstránime problémy," doplnil lodivod saudskoarabského mužstva.

Al-Hilal po dlhej dobe spoznal pocit prehry.
Al-Hilal po dlhej dobe spoznal pocit prehry.Flashscore

Oba tímy sa opäť stretnú v utorok, pričom víťaz dvojzápasu vyzve juhokórejský Ulsan alebo japonskú Jokohamu F Marinos. "Nič nie je rozhodnuté, pretože nás ešte čaká súboj v Rijáde, všetci by mali byť pripravení na ďalší zápas. Najdôležitejšie v živote a vo futbale je byť konkurencieschopný. S výsledkom sme veľmi spokojní. Som šťastný, pretože hráči urobili radosť fanúšikom, som hrdý na náš výkon," hodnotil domáci tréner Hernan Crespo.