Liga majstrov: Program semifinále, najdôležitejšie dátumy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Semifinále Ligy majstrov: Real cestuje na úvod do Mníchova, repríza skupiny v Dortmunde
Kto sa stane vo Wembley víťazom Ligy majstrov?
Kto sa stane vo Wembley víťazom Ligy majstrov?Profimedia
Liga majstrov spoznala tento týždeň štyroch semifinalistov a zároveň aj zloženie jednotlivých dvojíc. Kto sa postaví proti komu a kedy sú na programe zápasy? Flashscore Správy prinášajú prehľad toho najdôležitejšieho.

Real Madrid

Kráľovský veľkoklub prešiel skupinou Ligy majstrov s plným počtom 18 bodov. Potom sa síce pomerne trápil proti Lipsku, ale dvojzápas vyhral 2:1. Ešte tesnejšie to naposledy vo štvrťfinále, po dvoch remízach s Manchestrom City rozhodovali až pokutové kopy. Medzi štyrmi najlepšími je Real Madrid najväčším favoritom.

Jeho cieľom je získať pätnástu trofej z Ligy majstrov a ešte viac podčiarknuť svoju nadvládu svetovému futbalu. Ancelotti má šancu vyhrať ako tréner LM už piaty raz, z toho tretí na lavičke bieleho baletu. Real vyhral až 37 z 39 dvojzápasov, keď sa prvý duel hral na pôde súpera.

Bayern Mníchov

Nemecký veľkoklub po jedenástich tituloch v rade ukončil svoju nadvládu, pretože aktuálny ročník Bundesligy ovládol Leverkusen. Harry Kane tak stále nezískal prvú trofej v kariére, ale šancu bude mať v Lige majstrov, kde hral raz neúspešné finále v drese Tottenhamu.

Zároveň sa skončila aj éra Comana, pretože ten doteraz dvíhal nad hlavu trofej pre majstra ligy v každej sezóne počas seniorskej kariéry. Bayern pomýšľa na historicky siedme víťazstvo v Lige majstrov. Pred rokom vypadol vo štvrťfinále, takže už teraz posledný zápis zlepšil. Čaká ho ale asi najsilnejšia možná prekážka.

PSG

Počas pôsobenia Messiho v tíme vypadli Parížania dvakrát vo štvrťfinále, ale aj keď spoločne s Neymarom tím opustili, tak to vyzerá na väčší úspech. PSG sa len tretí raz v histórii dostalo do semifinále Ligy majstrov a bude bojovať o druhý postup do finále. V roku 2020 totiž nestačilo na mníchovský Bayern.

Zverenci trénera Enriqueho zo skupiny postúpili z druhého miesta, vyradili Real Sociedad a naposledy otočili dvojzápas proti Barcelone. Kylian Mbappé môže pôsobenie v hlavnom mesta Francúzska ukončiť ziskom vytúženej trofeje. Veľmi zaujímavé by bolo, keby vo finále zostrelil Real a následne zamieril práve do Madridu. Je to, samozrejme, hypotetická úvaha... 

Borussia Dortmund

Najprekvapivejší semifinalista zažíva v Lige majstrov veľmi dobrú sezónu, teda úplny opak tej ligovej. Dortmund vyhral skupinu smrti pred PSG, AC a Newcastlom, čo čakal málokto. Potom vyradil PSV a naposledy Atlético. Vonku síce prehral 1:2, no doma uspel 4:2, pričom viedol 2:0 a o tento náskok aj prišiel.

Bolo by obrovské prekvapenie, ak by Borussia tento rok vyhrala milionársku súťaž. Podarilo by sa jej po roku 1997 len druhý raz v histórii. Aj keď PSG bude favoritom, Dortmund môže znova prekvapiť. Pôjde o reprízu zo skupiny, v ktorej síce francúzsky tím vyhral 2:0 a potom sa zrodila remíza 1:1, ale všetko ostáva otvorené.

Program semifinále

Prvé zápasy

30.04. o 21:00 Bayern Mníchov - Real Madrid

01.05. o 21:00 Borussia Dortmund - PSG

Odvety

07.05. o 21:00 PSG - Borussia Dortmund

08.05. o 21:00 Real Madrid - Bayern Mníchov

Finále

01.06. o 21:00 BVB/PSG - Bayern/Real (Wembley)