Súmrak trénerov na Africkom pohári národov pokračuje. Alžírsko odvolalo Belmadiho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súmrak trénerov na Africkom pohári národov pokračuje. Alžírsko odvolalo Belmadiho

Djamel Belmadi si môže hľadať novú prácu.
Djamel Belmadi si môže hľadať novú prácu.AFP
Djamel Belmadi (47) skončil na lavičke Alžírska, ktoré viedol od roku 2018, po jeho vyradení v skupinovej fáze Afrického pohára národov. Meno nástupcu zatiaľ najväčšia africká krajina neoznámila.

Alžírsko má po utorkovej prehre s Mauritániou a remízach s Burkinou Faso a Angolou na konte dva body, čo nestačí ani na tretie miesto v skupine D, a tak sa s africkým šampionátom lúči.

"Stretol som sa s reprezentačným trénerom Djamelom Belmadim, aby sme prediskutovali dôsledky tohto trpkého vyradenia a dohodli sme sa na ukončení zmluvy. Ďakujeme trénerovi za všetko, čo pre národný tím urobil. Želáme mu veľa šťastia v ďalšej kariére," uviedol prezident federácie Walid Sadi.

Tabuľka skupiny D.
Tabuľka skupiny D.Livesport

Belmadi viedol "púštne líšky" od roku 2018 a o rok neskôr s nimi získal titul na Africkom pohári národov v Egypte, teraz však druhý rok po sebe vypadol v skupinovej fáze. Štyridsaťsedemročný kormidelník viedol Alžírsko v 67 medzinárodných dueloch a dosiahol priemer 2,18 bodu na zápas.

Alžírsko je piatym účastníkom Afrického pohára národov, ktorý sa rozlúčil s trénerom - okrem Belmadiho nepokračujú vo svojich funkciách Jean-Louis Gasset (Pobrežie Slonoviny), Chris Hughton (Ghana), Adel Amrouche (Tanzánia) a Tom Saintfiet (Gambia).