Premier League nie, Ázijský pohár áno? Som prekvapený, reaguje De Zerbi na nomináciu Mitomu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premier League nie, Ázijský pohár áno? Som prekvapený, reaguje De Zerbi na nomináciu Mitomu
De Zerbi očakáva, že Mitoma bude mimo hry dlhšie.
De Zerbi očakáva, že Mitoma bude mimo hry dlhšie.Reuters
Manažér Brightonu Roberto De Zerbi (44) uviedol, že ho prekvapilo povolanie Kaora Mitomu (26) do japonskej reprezentácie na Ázijský pohár, keďže sa očakáva, že krídelník bude niekoľko týždňov pauzovať pre zranenie členka.

Tréner Japonska Hajime Morijasu zaradil Mitomu do konečnej nominácie na Ázijský pohár v Katare, kontinentálny šampionát sa uskutoční od 12. januára do 10. februára. Dvadsaťšesťročný útočník nehral za Brighton od 21. decembra, keď predčasne odstúpil z remízového duelu 1:1 s Crystal Palace, a De Zerbi si na prelome rokov nebol istý, či sa stihne zotaviť a hrať na turnaji.

"Som naozaj prekvapený, pretože môj lekársky personál mi povedal, že Mitoma potrebuje na svoje zranenie štyri až šesť týždňov," prezradil De Zerbi novinárom v pondelok pred cestou na zápas s West Hamom United.

"Pre mňa je ťažké si myslieť, že by mohol hrať na Ázijskom pohári. Som však fanúšikom Mitomu, všetkých mojich hráčov, takže ak bude môcť hrať za reprezentáciu, budem veľmi šťastný a hrdý."

Japonsko sa usiluje vyhrať Ázijský pohár rekordný piatykrát, keď predtým získalo titul v rokoch 1992, 2000, 2004 a 2011. Svoju cestu odštartujú 14. januára proti Vietnamu, v skupine D sa stretnú i s Irakom a Indonéziou.

Medzičasom počas trvania kontinentálneho šampionátu čaká Brigton okrem West Hamu i Stoke v FA Cupe a následne od 22. januára do 10. februára v Premier League i Wolves, Luton, Crystal Palace a Tottenham.

West Ham - Brighton (utorok, 21:00)