Kritika od Müllera po prehre v šlágri: Chýba nám odvaha a sloboda, hráme z bodu A do bodu B

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kritika od Müllera po prehre v šlágri: Chýba nám odvaha a sloboda, hráme z bodu A do bodu B

Müller nebol spokojný s predvedeným výkonom mužstva.
Müller nebol spokojný s predvedeným výkonom mužstva.AFP
Obhajca bundesligového titulu z Bayernu nezvládol šláger s lídrom tabuľky. Na pôde Leverkusenu prehral 0:3 a v boji o ligovú trofej zaostáva už o päť bodov. Thomas Müller (34) bol po neúspechu svojho tímu značne kritický.

Leverkusen sa ujal vedenia po 18 minútach zásluhou Stanišiča, ktorý je v jeho farbách na sezónnom hosťovaní práve z Bayernu. Krátko po polčase pridal druhý gól Grimaldo a v piatej minúte nadstaveného času zavŕšil víťazstvo sólom zakončeným strelou z veľkého uhla do prázdnej brány Frimpong.

Müller bol po zápase v rozhovore s novinármi viditeľne nahnevaný. "Čo si myslím, že nám chýbalo? Na tréningu ukazujeme, čo dokážeme oveľa lepšie, pretože sme odvážni a hráme futbal bez zábran. To, čo nám chýba, je odvaha a určitá sloboda v hre," uviedol 12-násobný majster Bundesligy a dodal:

"Leverkusen riskoval, hľadal riešenia a hral futbal. My hráme z bodu A do bodu B, z bodu B do bodu C, nikto nehrá slobodne a neriskuje. Sú tu dôsledky, ktoré vidíte na ihrisku, preto som naštvaný."

Obrana tímu Xabiho Alonsa je najlepšia v lige a dokázala umlčať hviezdneho Harryho Kanea, kapitán anglickej reprezentácie nedokázal pridať svoj 24. ligový gól. Tuchel si nevedel vysvetliť, prečo nebolo Kanea vidieť viac, novinárom povedal, že si nie je úplne istý, prečo ho mužstvo nebolo schopné zapojiť do hry: "Nemám vysvetlenie, budem si to musieť ešte raz pozrieť. Jediné, čo môžeme urobiť, je predviesť reakciu a zostať v súťaži."

Náprotivok Alonso sa vyjadril, že jeho neporazený káder má pred sebou ešte dlhú cestu v snahe získať bundesligový titul. "Je len február. Musíme pokračovať v tlaku. Budeme sa snažiť byť pripravení. Trochu sme oslavovali, možno budeme aj zajtra, ale v pondelok sa už pripravujeme na ďalší súboj," vysvetlil.